Corinna Larsen (cunoscută şi sub numele de Corinna zu Sayn-Wittgenstein), în vârstă de 58 de ani, a fost amanta lui Juan Carlos între anii 2004 şi 2009. Între cei doi există o diferență de 36 de ani. Femeia susţine că, după ruperea relaţiei lor, ar fi fost urmărită și hărțuită timp de opt ani la ordinul suveranului spaniol. Și că atât ea, cât și copiii săi au primit ameninţări şi persoane necunoscute i-au pătruns în locuinţă.
Amanta susține că fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, i-a cerut să-i restituie cadouri, printre care bijuterii şi opere de artă, precum şi bani – 65 de milioane de euro. Fostul rege, Juan Carlos, acum în vârstă de 84 de ani, respinge categoric toate aceste acuzaţii.
Până într-un punct ersonalitate respectată, regele Juan Carlos şi-a văzut popularitatea realmente prăbuşindu-se începând cu anul 2012. Asta, în urma scandalurilor personale şi dezvăluirilor despre modul său de viaţă opulent. Marele lui merit este că a permis revenirea Spaniei la democraţie, în urma morţii dictatorului Franco în anul 1975.
Fosta amantă cere daune morale și despăgubiri. Și nu vrea să returneze nimic
Într-un podcast realizat de jurnalişti britanici, intitulat „Corinna şi regele” şi publicat luni, Corinna Larsen spune că relaţia sa cu fostul rege spaniol i-a deschis porţile unei lumi „periculoase”.
Corinna Larsen a depus plângere împotriva fostului amant regal, în anul 2020, la Londra, unde ea trăieşte în prezent. Ea îl acuză de hărţuire. Aceasta îi cere daune morale și despăgubiri pentru pierderea de venituri provocate, susţine ea, din anxietate. Mai mult, femeia a solicitat și emiterea unui ordin de restricţie împotriva fostului suveran care acum trăiește în exil.
Cum a ajuns fostul rege Juan Carlos în exil
Din anul 2020, Juan Carlos trăieşte în exil în Emiratele Arabe Unite. El a părăsit Spania în urma scandalurilor provocate de acuzaţii de corupţie. Printre altele a fost acuzat că a luat mită 100 de milioane de dolari din partea saudiţilor. Ar fi fost vorba de un comision legat de un contract privind construirea unei căi ferate de mare viteză între Mecca şi Medina.
Aceste acuzații au fost anchetate de Elveția, însă, în final, justiția a închis dosarul. Trebuie menționat că în dosar este implicată și fosta amantă. Amantă către care regele ar fi transferat 65 de milioane de dolari din acel presupus comision. Sumă care corespunde celei pe care el i-o cere înapoi acum.
Justiția britanică se va pronunța în câteva săptămâni
Înalta Curte din Londra a stabilit încă din luna martie că Juan Carlos nu beneficiază de imunitate personală, întrucât nu mai este şef de stat sau membru al familiei regale. Instanța londoneză a concluzionat, inclusiv în cazul acţiunilor anterioare abdicării sale din 2014, actele de „hărţuire” de care este acuzat de fosta sa amantă ”nu ţin de sfera activităţii guvernamentale sau a suveranului” pentru care ar putea beneficia de imunitate în virtutea dreptului britanic.
Fostul suveran a făcut recurs, iar Curtea de Apel britanică a început marţi audierile. Nici fostul rege Juan Carlos şi nici fosta sa amantă Corinna Larsen nu au fost prezenţi. O decizie în acest caz e aşteptată în câteva săptămâni.
Ideea este că, orice ar decide britanicii, Juan Carlos nu poate obţine protecţie pentru faptele comise ulterior abdicării. Acest lucru îl îngrijorează foarte tare pe Juan Carlos, având în vedere că majoritatea reclamațiilor din partea fostei amante privesc perioada de după 2014, adică de după abdicare.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook