Simona Ionescu / Redactor Șef

Nicolae Ceaușescu nu a fost niciodată de acord cu pensiile mari. Legătura neștiută a Elenei Ceaușescu cu celebrul brand Chanel

Nicolae Ceaușescu nu a fost niciodată de acord cu pensiile mari. Legătura neștiută a Elenei Ceaușescu cu celebrul brand Chanel
Unii români îi regretă și acum, alții au fost cei mai fericiți când dictatorii Nicolae Ceaușescu și soția sa au fost executați. Iată ce salariu încasa lunar dictatorul.

Dacă Nicolae Ceaușescu era președintele României, Elena Ceaușescu a fost vicepremier și cercetător științific. Fiind angajată cu carte de muncă, un lucru pe care nu multă lume l-a știut. Ca atare, aceasta primea două salarii, de la Institutul de Cercetări Chimice din București și altul de la Guvern.

Consilierul financiar al lui Ceaușescu a spus ce salariu a încasat fostul dictator

Despre salariul fostului dictator a precizat la un moment dat fostul consilier al lui Nicolae Ceaușescu, Petre Gigea. Acesta a menționat că șeful său încasa lunar 16.000 de lei dar și faptul că fostul președinte al României nu suporta să le dea bunicilor pensii mari. Motiv pentru care oferea salarii angajaților pe baza indemnizațiilor, pentru a nu crește valoarea pensiei.

Ceaușescu încasa 16.000 de lei pe lună

„Prin 1984, salariul lunar al președintelui României era de 16.000 de lei. Primul-ministru avea cu o mie de lei mai puțin decât el, viceprim-ministrul cu două mii de lei mai puțin, iar noi, miniștrii, aveam mai puțin”, a declarat Petre Gigea potrivit Gds. Petre Gigea a mai spus şi faptul că șeful statului nu era de acord cu pensiile mari. Așa că oferea salarii angajaților pe baza indemnizațiilor, pentru a nu crește valoarea pensiei.

Elena Ceaușescu iubea hainele de blană și bijuteriile scumpe. Sursă foto: perfecte.ro

Elena Ceaușescu avea peste 40 de haine de blană

Marea pasiune a Elenei Ceaușescu au fost hainele de blană și bijuteriile. Se spune că aceasta avea mai mult de 40 de haine de blană și le iubea atât de mult încât le schimba de mai multe ori pe zi. Se știe că soției dictatorului îi plăcea mult firma Chanel, de aceea hainele sale, făcute toate la APACA erau replici după renumitul brand. Cât privește valoarea acestora, dar și a bijuteriilor nu a cunoscut-o nimeni cu exactitate, însă se spune că era foarte mare.

Generalul Ion Pacepa a scris în cartea sa „Orizonturi roșii” că Elena Ceaușescu i-a cerut să-i cumpere o haină de blană pe care o văzuse în timpul unei vizite în străinătate.

Ce salariu încasa Elena

În ceea ce privește salariul pe care Elena Ceaușescu în încasa lunar, ea câștiga de la ICECHIM 6000 de lei lunar. Mai primea încă 15.000 de lei pentru că era vicepremier în Guvernul condus de Constantin Dăscălescu. Pentru că nu cheltuia decât pe propriile plăceri, sursele spun că banii erau depuși de Elena la CEC, pe numele copiilor săi, dar și al nepotului său, fiul lui Valentin Ceaușescu. Nici până acum nu se știe ce s-a ales de averea lui Ceaușescu și a soției sale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre