Simona Ionescu / Redactor Șef

Noua metodă „cu accidentul” îți fură identitatea. Oamenii nici nu-și dau seama când pică în plasă

Noua metodă „cu accidentul” îți fură identitatea. Oamenii nici nu-și dau seama când pică în plasă
Hackerii lovesc la orice pas, iar furtul de identitate a ajuns să fie la ordinea zilei.

Recent, s-a descoperit o nouă metodă  prin care puteți fi păcăliți. Fiți foarte atenți, pentru a nu vă trezi cu mari probleme mai târziu.

O nouă metodă pentru a vă fura identitatea

A apărut metoda accidentul, care vă fură identitatea. Dacă primiți mesaje de acest gen, nu intrați pe link-urile pe care le vedeți, pentru că sunt viruși. Odată ce vă conectați, sunteți pândiți și totul se poate transforma într-un coșmar din care vă treziți cu greu.

Atenție sporită la navigarea nesigură

Dark web, adică acea rețea de site-uri care nu pot fi accesate cu browserele convenționale este un alt mod prin care veți putea avea probleme. Fiți foarte atenți și nu introduceți date personale pe site-uri nesecurizate, pentru că este posibil să le oferiți pe tavă chiar hackerilor. Pe de altă parte, firmele trebuie să aibă grijă la breșele de securitate, pentru că „hoții” caută numele, numerele de asigurare socială și informații privind cardurile de credit.

Rupeți corespondența înainte de a o arunca

Înainte de apariția infractorilor cibernetici, hoții aveau obiceiul să umble prin corespondența aruncată să ia datele personale. Se pare că nici acum nu au renunțat definitiv, de aceea e foarte important ca înainte să aruncați ceva la gunoi, să rupeți foile.

Parola trebuie să aibă minim 14 caractere

Trebuie să știți că hoții pot să „tragă cu urechea” și când folosiți telefonul sau computerul în cafenele, aeroporturi sau magazine. E bine să fiți cât mai prudenți cu putință. Telefonul trebuie securizat cu o parolă foarte puternică, ca în caz de furt hoțul să nu poate să pătrundă în datele personale.

Fiți atenți la ce postați pe conturile de socializare

Sunt multe cazuri în care când postați pe site-urile de socializare să faceți greșeli și să puneți mai multe informații decât ar trebui. De aceea, e bine să știți exact ce faceți public și ce nu. Pentru ca o parolă să fiți siguri că nu poate fi spartă, e bine să aibă o lungime de cel puțin 14 caractere. Combinați majuscule cu litere mici, dar și numere și simboluri. Nu puneți aceeași parolă peste tot și nu le partajați.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre