Procurorul Secției Speciale care instrumentează dosarul deschis în baza acuzațiilor de fraudă electorală la Sectorul 1 după alegerile locale din septembrie 2020 a decis expertizarea tuturor buletinelor de vot și a proceselor-verbale realizate de șefii secțiilor de votare. Astfel, absolut toate buletinele de vot și procesele-verbale de la alegerile locale din 2020 din Sectorul 1 vor fi expertizate și renumărate, conform deciziei procurorului de caz.
”A fost decisă expertizarea conținutului fiecărui sac cu voturi și cu procese verbale, aceastea urmând a fi, cu ocazia acestei proceduri, renumărate. Pentru a realiza această expertiza este, însă, nevoie, de polițiști care să fie detașați și angrenați în acțiunea extrem de laborioasă, dar și de spații adecvate, securizate, acolo unde sacii vor fi, pe rând, deschiși pentru a se trece la numărarea conținutului acestora”, au precizat sursele judiciare citate de Gândul.ro.
Se estimează că expertizarea și renumărarea voturilor vor fi finalizate abia peste câteva luni, iar în acest sens, dosarul de anchetă urmează să fie finalizat până la finele anului viitor, au mai precizat sursele citate de Gândul.
PSD a acuzat USR de fraudă electorală
Amintim că după alegeri au fost lansate suspiciuni și acuzații de fraudă electorală la Sectorul 1 al Capitalei, întărite și de faptul că în spaţiul public au apărut imagini de pe camerele de supraveghere din incinta sălii în care erau depozitaţi sacii cu buletinele de vot, în care apar mai multe persoane care umblau la saci.
În acest context PSD a acuzat USR de „fraudă electorală”. Pe de altă parte, reprezentanții Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 București au explicat prin intermediul unui comunicat ce s-a întâmplat, iar primarul ales la Sectorul 1, Clotilde Armand, a declarat că imaginile surprind doar procesul de numărare a voturilor, persoanele în cauză fiind observatori.
Sursa foto: Evz.ro
Soprana Maria Macsim Nicoară are nevoie de ajutorul vostru. Apelul disperat al surorii artistei
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook