Nu mai e nici o îndoială faptul că cele mai bune invenții din lume au luat naștere datorită femeilor. Printre aceste invenții se numără și filtrul de cafea.
O casnică din Germania a inventat filtrul de cafea
Filtrul de cafea rămâne un gadget extrem de folositor în zilele noastre, dar puțini sunt cei care știu că acesta a fost incredibila invenție a unei casnice din Germania. Minunata femeie care a putut să creeze așa ceva este Melitta Bentz, ea fiind cea care a dezvoltat invenția în 1908.
Din ceea ce cunosc istoricii, în acea perioadă toți cei care preparau cafeaua o puneau la început într-un săculeț mic de pânză, pe care ulterior îl scufundau într-o oală cu apă clocotită. Ceva nu i-a fost pe plac Melittei care s-a gândit la o altă metodă. Ea a folosit pentru prima dată o bucată groasă de hârtie absorbantă într-un vas de alamă cu câteva găuri perforate. Nemțoaica a turnat apoi cafeaua în acest produs și a văzut că zațul a rămas deasupra, iar lichidul a început să curgă într-o cană.
Primul magazin de filtre de cafea a fost deschis în 1908
Antreprenoarea și-a brevetat invenția în 1908, și a deschis și primul magazin unde vindea filtrele, alături de familie. Compania s-a extins și filtrele au început să fie îmbunătățite, dar în perioada Primului Război Mondial, pentru că atât soțul cât și ea au plecat pe front, au oprit pentru o perioadă producția.
Compania a renăscut din propria cenușă în perioada de după război. În timp, designerii au modificat conceptul inițial și au perfecționat filtrele de cafea. Se spune că în acest moment compania care îi poartă numele inventatoarei este un lider pe piață. Mai mult, există zvonuri că nepoții Melittei Bentz o conduc, și sunt produse aproximativ 50 de milioane de filtre de cafea în fiecare zi.
Sursă foto: redber coffee
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook