Anunțul conducerii unităților de învățământ a iscat revoltă în mai multe orașe din ţară, acolo unde părinţii sunt supărați că la începerea anului şcolar 2022-2023 nu puteau fi lăsați să își însoțească copiii mici, școlari în prima clasă sau la grădiniță.Totul a pornit de la o serie de mesaje primite de părinți de la directorii unităților de învățământ care îi înștiințau, încă de duminică, de faptul că luni nu vor putea însoți elevii la deschiderea anului şcolar 2022-2023.
Obligație pentru directori și învățători
Întrebat despre aceste situaţii, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus: „Încă de vineri am precizat foarte clar în tot sistemul naţional de învățământ, în toate grădinițele şi școlile. Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte. Directorii care nu primesc bunicii şi părinţii alături de elevi vor fi cercetați disciplinar. Acei directori care nu cred că îşi vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară.(…)
După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria începerii școlilor va putea fi împărtășită şi de bunici şi părinți. Am convingerea că toţi directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate şi a implicării familiei în educația copiilor şi tinerilor încă din prima zi de şcoală.Nu e nimic de discutat. Mâine școlile şi grădinițele vor fi deschise pentru părinţii şi bunicii care vor să-i însoțească pe copii în prima zi de şcoală.
Mai ales pentru cei mici este permis accesul părinților şi în clase”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu la emisiunea News Magazine de la Antena 3.
Cîmpeanu vrea să elimine „goana după note”
„Fiecare profesor ştie să-şi evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an şcolar în aşa fel încât să fie eliminată acea presiune a notei, fără să eliminăm media generală la finalul fiecărui an de studiu. Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă, şcoala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală şi cât şi profesională pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu”, a afirmat, citat de news.ro, ministrul Educaţiei luni, în prima zi a anului şcolar 2022-2023.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook