Simona Ionescu / Redactor Șef

Salvare montană spectaculoasă: tânără coborâtă pe targă de deasupra cascadei

Salvare montană spectaculoasă: tânără coborâtă pe targă de deasupra cascadei
Intervenție dificilă și spectaculoasă totodată, a salvamontiștilor, pentru salvarea unei tinere. Aceasta a alunecat pe munte și s-a rănit grav.

O intervenție grea, pe un traseu extrem de dificil, a avut loc duminică, 28 iunie. Salvamontiștii din județul Neamț au fost chemați de urgență, după ce, prin apel la numărul unic 112 s-a anunțat că o tânără a căzut în zona Poliței Scăiuș. Fata, care este din Iași, făcea o drumeție când a alunecat pe rădăcini și și-a prins piciorul sub ea, fiind suspectă de fractură de maleolă.

”Avem multe accidente în acea zonă, pentru că rădăcinile sunt sub formă de trepte și te cam îmbie să calci pe ele”, a explicat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Tânăra, care are 25 de ani, a fost coborâtă pe targă de către salvamontiști, până în localitatea Durău, dar a refuzat ambulanța. O explicație ar fi aceea că, dispunând de un mijloc propriu de transport, a preferat să obțină îngrijiri medicale mai aproape de casă. preferă să  fără să precizeze din ce motiv nu vrea să meargă la un spital din județul Neamț.

Sursa foto: Salvamont Neamț

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre