Oraș năpădit de șobolani. Autoritățile sunt disperate și au cerut ajutorul armatei. „Sunt de mărimea unei pisici”

Guvernul Marii Britanii a cerut ajutorul armatei pentru a face față invaziei de șobolani. Oamenii sunt îngroziți și spun că rozătoarele sunt „mari și maronii, de mărimea unei pisici”.
Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie a ajuns un „hotel de cinci stele” pentru șobolanii care au invadat orașul. Experții în controlul dăunătorilor susțin că s-a ajuns într-o astfel de situație „apocaliptică” din cauzelor munților de gunoaie.
La această criză au contribuit și grevele prelungite ale lucrătorilor din salubritate, iar străzile sunt acum dezolante, cu riscuri majore pentru sănătatea oamenilor. Potrivit informaților oferite de BBC, guvernul britanic a apelat la ajutorul armatei pentru ca situația să revină la normal. Dar soldații nu vor curăța străzile de șobolani, așa cum s-ar fi crezut, ci vor oferi suport logistic.
„Guvernul a furnizat deja un număr de angajați pentru a sprijini consiliul în ceea ce privește logistica și pentru a se asigura că răspunsul pe teren este rapid pentru a aborda riscurile asociate pentru sănătatea publică.
Având în vedere riscul de sănătate publică în curs de desfășurare, un număr mic de personal militar de birou cu expertiză în planificarea operațională a fost pus la dispoziția Consiliului Municipal Birmingham pentru a sprijini în continuare în acest domeniu”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.
Locuitorii spun că mirosul a devenit insuportabil, e plin e muște, viermi și au existat și cazuri izolate de incendii provocate de gunoaiele acumulate, amplificând gravitatea situației. S-a ajuns ca rozătoarele să intre în casele oamenilor sau să roade cablurile de la mașini.
„Pe măsură ce sacii de gunoi se adună, vedem șobolani și alți paraziți. Nu e bine pentru sănătatea publică, a declarat secretarul pentru sănătate Wes Streeting potrivit Daily Mail. Munții de gunoaie au devenit obișnuiți pe străzile din Birmingham, iar locuitorii sunt din ce în mai supărați atât pe lucrătorii de la gunoi, cât și pe consiliu.
Dar, după mai mult de cinci săptămâni de dispute aprige cu consiliul orașului Birmingham cu privire la condițiile de muncă și salariu, lucrătorii de la gunoi au declarat că speră la o rezolvare. Consiliul a deschis și centre de colectare temporare, dar accesul este dificil pentru cei fără mijloace de transport.
William Timms, fost militar, expert în combaterea dăunătorilor a fost nevoit să patruleze pe străzile din Birmingham înarmat cu o pușcă cu aer comprimat, pentru a stârpi armata de șobolani „de mărimea unei pisici”. Bărbatul spune că folosește ocazional pușca doar atunci când este sigur au necesar pentru un control eficient al dăunătorilor.
„Suntem în 2025 acum și în unele zone din Birmingham este ca într-o țară din lumea a treia. Este pur și simplu dezgustător”, a spus acesta. Cunoscut ca „omul șobolanilor” din Birmingham, expertul, proprietar al WJ Pest Solutions a afirmat anterior că poliția a fost chemată chiar să împuște șobolanii care au împânzit al doilea mare oraș al Marii Britanii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook