Simona Ionescu / Redactor Șef

Până să moară, milionarul Nelu Bălan a făcut înconjurul lumii. Fiica sa vine cu detalii despre bolile de care suferea tatăl ei

Până să moară, milionarul Nelu Bălan a făcut înconjurul lumii. Fiica sa vine cu detalii despre bolile de care suferea tatăl ei
Nelu Bălan, românul care s-a făcut remarcat în Statele Unite ale Americii, după ce a deschis restaurantul Nello, unul dintre cele mai faimoase localuri din New York, a murit marți. Lucy, fiica milionarului, dă detalii despre bolile de care suferea tatăl său.

Românul Nelu Bălan, care a făcut senzație în Statele Unite ale Americii cu restaurantul său, Nelu, situat în centrul New York-ului, pe Madison Avenue, a murit marți după-amiază, la 64 de ani. Știrea morții lui Nelu a fost prezentată, în România, în exclusivitate, de publicația noastră, Rețete și Vedete (Vezi articolul AICI).

Moartea sa a fost confirmată chiar de Lucy, fiica românului, care spune că a fost alături de tatăl său până în ultima clipă. „New York City a pierdut unul dintre cei mai mari oameni din domeniul ospitalității”, a scris publicația Page Six despre moartea românului Nelu Bălan. „Am fost lângă el”, a declarat Lucy Bălan, miercuri dimineață.

Nelu Bălan a fost operat de tumoare pe creier

Lucy a povestit că în urmă cu mai puțin de doi ani, tatăl său a fost operat cu succes pentru o tumoare pe creier. S-a simțit bine după operație și, în ultimul an a călătorit în foarte multe țări, alături de iubita sa, Prințesa Rita von Boncompagni Ludovisi, alături de care locuia, bună parte din timp, la Roma. În urmă cu o lună a avut un accident la schi, s-a operat și acum se recupera. Fiica sa nu a știut să explice exact cauza morții tatălui său.

Nelu Bălan va fi înmormântat sâmbătă, al New York

Nelu Bălan va fi înmormântat sâmbătă, la New York, oraș care i-a fost a doua casă, după ce a plecat din România. La înmormântare nu vor putea participa și rudele sale din România din cauza faptului că nu au viză pentru a intra în Statele Unite ale Americii.

 Nelu Bălan: „Mi casa es tu casa”

În anul 2009,  Joan Jedell l-a intervievat pe Nelu Bălan şi l-a întrebat: „Când vei ajunge la porţile Raiului, ce vrei să-ţi spună Dumnezeu?” Bălan a răspuns: „Nello, mi casa es tu casa.”

Referitor la relația cu iubita lui, Lucy a povestit că tatăl său avea o relație specială cu prințesa italiană.

„Ea fost o mare parte din viaţa lui. Scriau cărţi împreună, făceau artă şi el gătea în vilă cu ea. Au avut o relaţie foarte specială”, a spus Lucy Bălan,  care a fost alături de tatăl său când a murit.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre