Simona Ionescu / Redactor Șef

Parfumurile preferate ale doamnelor din casa regală britanică. Ce gusturi rafinate avea regina Elisabeta

Parfumurile preferate ale doamnelor din casa regală britanică. Ce gusturi rafinate avea regina Elisabeta
„Nu există eleganță fără parfum. Este un accesoriu nevăzut, de neuitat, suprem”, spunea Coco Chanel. Iar doamnele din casa regală britanică au fost de acord, alegând dintr-o gamă de producători de parfumuri de top pentru a-și completa imaginea.

Când faci parte din casa regală, nimic nu pare prea mult ca să-ți păstrezi imaginea. Iată care sunt parfumurile preferate ale celor mai stilate doamne.

De exemplu, prințesa Anne, care pare să aibă gusturi surprinzător de scumpe: Calèche by Hermès. Sursele spun că prințesa Kate Middleton este o fană a parfumului Orange Blossom Cologne de la Jo Malone London, care este un parfum floral cald și luminos. S-a raportat că parfumul a fost prezent la nunta ei, când a fost ars din abundență sub formă de lumânare în timp ce ea mergea la altar.

Dacă lumânările au fost parfumate cu flori de portocal, mireasa a purtat un parfum de primăvară cu note florale de la puțin cunoscutul parfumier britanic Illuminum.

Regina Elisabeta a II-a, îndrăgostită de Chanel No. 5

Se pare că regretata regină Elisabeta era o fană a parfumului clasic Chanel No. 5, iar pentru 100 ml plătea 136 de lire sterline. Într-o scrisoare din 1955 adresată șefului de cabinet al prințului Philip, Frederick Arthur Montague Browning, regina a scris: „Ca de obicei, ați descoperit exact ceea ce îmi doream în mod special și vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru cadoul de ziua mea, parfumul Chanel. Îl folosesc deja și, sper că miros foarte bine”.

regina elisabeta
Regina Elisabeta era îndrăgostită de Chanel No.5

Se spune că regina Elisabeta ar fi preferat și L’Heure Bleue de la Guerlain, care este descris de brandul de lux ca fiind „parfumul timpului suspendat”. Parfumul a fost creat pentru prima dată în 1912 și are o notă picantă de citrice cu o notă uscată și pudrată.

Singura marcă de parfumuri care a primit un mandat regal

Un alt parfum preferat al ei a fost White Rose de Floris, un parfum floral bogat și vibrant. Se spune că regina l-a purtat în ziua nunții sale. Parfumul a fost lansat în 1800 și este unul dintre cele mai vechi parfumuri create vreodată de Casa Floris. Acesta conține mirosuri de trandafiri albi proaspeți, cu note de chihlimbar, mosc, iris, iasomie și violetă. A fost singura marcă de parfumuri care a primit un mandat regal din partea reginei.

Ce parfum a folosit prințesa Diana

De mulți ani se zvonește că unul dintre parfumurile preferate de Prințesa Diana era Penhaligon’s Bluebell. Regretata prințesă de Wales avea câteva preferințe, dar acest parfum al brandului britanic de patrimoniu a rămas preferatul Dianei pe tot parcursul vieții sale. Parfumul are note de citrice, amestecate cu esențe de crin de vale, iasomie și trandafir, precum și o picătură de cuișoare și scorțișoară, ceea ce îl face să fie un echilibru perfect între proaspăt, floral și cald.

Diana și-a vărsat parfumul pe ea în timpul nunții

Regretata Prințesă de Wales a purtat Quelques Fleurs de la Houbiquant, un amestec de tuberoză, iasomie, crin de vale și trandafir în ziua nunții sale cu Prințul Charles, în 1981. Houbiquant a fost înființat la Paris în 1775 și a devenit parfumier pentru casele regale din întreaga Europă. Se spune că Diana a fost atât de emoționată în legătură cu ceremonia de nuntă încât și-a vărsat parfumul pe ea în timp ce se pregătea să vorbească.

Regretata Prințesă de Wales a purtat Quelques Fleurs de la Houbiquant, un amestec de tuberoză, iasomie, crin de vale și trandafir în ziua nunții sale cu Prințul Charles

„Am citit undeva că mirosul este cel mai vechi simț al nostru”

În cartea sa de memorii, Spare, prințul Harry a dezvăluit că unul dintre parfumurile preferate ale mamei sale era First de Van Cleef & Arpels. Ducele de Sussex a remarcat că mirosul acestuia era atât de strâns asociat cu Diana, încât, ani mai târziu, inhalarea parfumului în timpul unei ședințe de terapie i-a readus în minte amintiri ale acesteia.

„Am citit undeva că mirosul este cel mai vechi simț al nostru, iar acest lucru se potrivea cu ceea ce am trăit în acel moment. Imagini care se ridicau din ceea ce simțeam ca fiind cea mai primară parte a creierului meu”, a spus acesta. El s-a referit la parfumul, cu note de jacint, trandafir, iasomie, chihlimbar și lemn de santal, ca fiind „parfumul preferat al mamei”.

Meghan Markle, pe urmele prințesei Diana

De multe ori se pare că Meghan Markle a luat pagini din cartea de frumusețe a Dianei de-a lungul anilor, dar cele două sunt legate și prin alegerea parfumurilor. Ducesa de Sussex a declarat anterior că unul dintre parfumurile sale preferate este Wild Bluebell de la Jo Malone. Acesta este descris ca fiind „dulceața delicată a florilor albastre de rouă, cu crin de vale și eglantine, și o răsucire delicioasă de kaki”.

Acest parfum preferat pare să aibă ecouri ale parfumului Penhaligon’s Bluebell pe care Prințesa Diana îl purta cu plăcere. Acestea au în comun o multitudine de note, inclusiv un floral citric cu note de crin de vale, trandafir, iasomie și cuișoare.

„Parfumul este lucrul meu preferat”

S-a spus că prințul Harry a fost „copleșit” de amintirile mamei sale Diana în timpul primei sale întâlniri cu Meghan. Un alt parfum preferat de ducesa de Sussex este parfumul Wood Sage & Sea Salt Colognes de la Jo Malone. În timp ce își împărtășea parfumurile preferate, aceasta a declarat pentru Express: „Parfumul este lucrul meu preferat – atât de mult încât, dacă ies din casă și nu mă dau cu el, mă întorc acasă. Alternez între câteva parfumuri”.

În același interviu, Meghan a mai dezvăluit că îi place să poarte Oribe Cote D’Azur. Acesta este descris ca fiind un miros pregătit pentru vacanță, cu note fructate de lămâie proaspăt stoarsă, coacăze negre, bergamotă și portocale siciliene, rămânând în același timp ancorat în lemn de santal și chihlimbar proaspăt. Și, potrivit fostului său blog de lifestyle The Tig, Meghan este fană a parfumului Dahlia Divin, un parfum floral-fructat.

Prințesa Anne preferă parfumul Calèche de Hermès

Care e parfumul preferat al prințesei Anne

Prințesa Anne are un gust deosebit când vine vorba de parfumuri, deoarece a rămas fidelă unui singur parfum de-a lungul anilor: Calèche de Hermès. Acest parfum a fost creat în 1961 și este primul de la casa de modă. Parfumul este „cald și senzual” și are un miros feminin de lemn, chypre și flori, cu note de vârf de Neroli, lămâie, floare de portocal și mandarină. La cea de-a 21-a aniversare, în 2009, Prințesa Beatrice a primit cadou propriul parfum.

La vremea respectivă, s-a raportat că unul dintre cei mai buni parfumieri din Paris a fost însărcinat să creeze un parfum unic pentru fiica Ducelui și Ducesei de York, numit simplu „Beatrice”. Cu toate acestea, identitatea persoanei care i-a dăruit parfumul a rămas un secret bine păzit. Sophie a optat pentru parfumul subtil Romance de Ralph Lauren, descris ca fiind „atemporal, feminin și romantic”, pentru ziua nunții sale cu prințul Edward în 1999.

Grace Kelly și Jacqueline Kennedy iubeau același parfum

Prințul Rainier de Monaco ar fi comandat Fleurissimo de la Creed, care a fost un favorit regal încă din 1780, ca dar de nuntă pentru viitoarea sa soție, Grace Kelly, în 1956. Vedeta americană de film a adoptat parfumul ca fiind parfumul ei de semnătură începând de atunci. Fleurissimo are un parfum ușor și feminin cu tuberoză, iris și violetă.

Nerezervându-se doar regalității, parfumul avea să devină mai târziu unul dintre preferatele primei doamne Jacqueline Kennedy. În ceea ce o privește pe prințesa Charlene de Monaco, aceasta a început să folosească Extraordinaire Camelia 209 în momentul logodnei sale și de atunci a devenit un mare fan. Acesta a fost descris ca fiind „căsătoria a două soiuri de camelii cu cardamom indian, piper roz, ceai chinezesc, cedru, mosc, lămâie și vanilie, cu mândrie pentru rezultatul excepțional de cald și virtuos”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre