Simona Ionescu / Redactor Șef

Părinții trebuie să știe! Măsuri anunțate de Guvern pentru încetarea grevei profesorilor

Părinții trebuie să știe! Măsuri anunțate de Guvern pentru încetarea grevei profesorilor
La prima zi din greva generală anunțată, au participat 15.000 de cadre didactice dar și personalul nedidactic din școli. Ce soluții are Guvernul pentru a remedia situația.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, în acest moment autoritățile lucrează la cadrul legal privind salarizarea profesorilor.

S-a decis ca profesorii debutanți să primească un bonus, iar cei care lucrează în zone defavorizate să aibă un stimulent financiar. Ionuț Stroe susține că Guvernul face tot ce poate pentru a rezolva într-un timp cât mai scurt problema salarizării, pentru a nu fi date peste cap examenele copiilor.

“Aţi văzut toată deschiderea afirmată de Guvern în dialogul cu sindicatele, aţi văzut soluţii care se creionează în momentul de faţă atât în întâlnirea de ieri, cât şi în demersul de astăzi al celor patru ministere.

Profesorii nu se lasă până nu vor obține ceea ce doresc

„La fel, putem estima o creştere de 9% cu un impact bugetar de 90 de milioane”

Vă dau câteva exemple. Se creează cadrul legal chiar în acest moment în această întâlnire privind salarizarea întregului personal nedidactic în învăţământul de stat, la fel cum este prevăzut în acea grilă din legea cadru privind salarizarea personalului.

La fel, putem estima o creştere de 9% cu un impact bugetar de 90 de milioane.  Se lucrează la acordarea unui bonus pentru profesorii debutanţi, se lucrează la acordarea unor stimulente financiare pentru profesorii care sunt încadraţi în acele unităţi de învăţământ din acele zone defavorizate. Sunt lucruri concrete”, a precizat Ionuţ Stroe.

„Guvernul s-a angajat să soluţioneze această problemă a salariilor din educaţie, evident pentru a nu afecta procesul de învăţământ”

De asemenea, Ionuț Stroe a spus că Guvernul s-a angajat ca într-un interval relativ scurt de timp să soluţioneze această problemă a salariilor din educaţie, „evident pentru a nu afecta procesul de învăţământ, pentru a nu afecta copiii care s-au pregătit şi sunt în faza examenelor sau încep examenele pentru Evaluarea Naţională, pentru Bacalaureat, pentru admitere.

Greva profesorilor a dat învățământul peste cap

Pentru a nu compromite efortul părinţilor care au investit în aceşti copii şi care pe parcursul anului au pus umărul la pregătirea copiilor şi cel mai important lucru pentru a asigura profesorilor drepturile pe care le au”.

Ministerul Muncii vrea să termine până pe 15 iulie legea privind salarizarea angajaților în sistemul de stat

„Foarte probabil ca în foarte scurt timp să avem nişte soluţii de moment. La fel, Ministerul Muncii, cel care este responsabil de elaborarea acestei legi privind salarizarea angajaţilor în sistemul de stat, s-a angajat ca până pe 15 iulie să avem deja acea lege mult aşteptată de români de foarte mult timp.

Din punctul nostru de vedere, al Guvernului, domeniul educaţie este o prioritate în aceste momente şi probabil vom avea un interval de timp relativ scurt pentru soluţionarea acestei situaţii”, a declarat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre