Simona Ionescu / Redactor Șef

Pasiunea unui clujean l-ar putea duce în Cartea Recordurilor: are 11 mii de telefoane mobile

Pasiunea unui clujean l-ar putea duce în Cartea Recordurilor: are 11 mii de telefoane mobile
În patru ani, un clujean a strâns 11.000 de telefoane mobile! A dezvoltat această pasiune din dorința de a-și trata dependența de jocuri de noroc.

Cel mai probabil, Andrei Argentis nu a ratat nimic din toate generațiile de aparate apărute de-a lungul vremurilor și ar putea intra în Cartea Recordurilor! În ultimii patru ani, el a adunat aproape 11.000 de dispozitive, printre acestea afându-se și modelul la care Mihail Gorbaciov a purtat prima conversaţie.

Cum i-a venit ideea

Colecţionarul povestește cum i-a încolțit în minte această idee. El spune că, în 2018, abia ieșise din dependența de jocuri de noroc și trebua să-și țină tot timpul mintea ocupată. Așa i-a venit ideea să adune telefoane mobile vechi. Între timp, a înfiinţat şi o fundaţie, prin intermediul căreia încearcă să îi ajute pe cei care se luptă cu dependenţa de jocuri de noroc.

„De aceea am creat, la atingerea unui anumit număr de telefoane, o companie cu produse digitale. Telefoanele fizice nu se vând. Se vor vinde cadrele acestor telefoane, în mod unic şi limitat. Aceste posesii de bunuri digitale îi transformă pe oameni în acţionari în compania ce am creat-o în spate, companie ce susţine în mod direct, cu 12% din încasări, fundaţia”, spune Andrei Argentis, conform observatornews.ro.

Colecționarul țintește Cartea Recordurilor

Mulți oameni au rămas impresionați de colecția lui Andrei Argentis, iar unii chiar au vrut să o cumpere. Deşi a primit oferte, unele chiar cu şase zerouri, acesta a refuzat să vândă ceeva din ce a strâns. Ultima a venit din Siria, în urmă cu doi ani, pe când colecţia de telefoane era doar o treime din ce este acum. Cine vrea să vadă colecţia o poate face în fiecare sâmbătă, între orele 10.00 şi 14.00.

Andrei Argentis aspiră să intre în Cartea Recordurilor cu 4.000 de modele unice. În prezent, recordul este deţinut de un turc care are aproape 3.000 de telefoane diferite.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre