Simona Ionescu / Redactor Șef

Ploșnițele de pat invadează lumea. Experții recomandă măsuri de precauție pentru călători

Ploșnițele de pat invadează lumea. Experții recomandă măsuri de precauție pentru călători
Descoperite prima dată în Franța, ploșnițele de pat și-au extins teritoriul. Au ajuns la Londra, dar și în alte țări din Europa de vest, inclusiv în Belgia și Olanda. Mai plecăm sau nu în călătorii?

Oficialii olandezi din domeniul sănătății publice au declarat pentru NL Times, o publicație în limba engleză, că nu pare să existe în prezent niciun semn de infestare în Olanda. Cu toate acestea, în Belgia, medicii din Anvers „trag un semnal de alarmă” cu privire la răspândirea gândacilor de pat din Paris, potrivit The Brussels Times. Iată ce măsuri pot lua călătorii ca să evite problemele.

Verificați cu atenție camerele de hotel

Pentru a fi cât mai în siguranță privind infectarea cu ploșnițele de pat, călătorii trebuie să ia măsuri suplimentare. Experții recomandă o verificare amănunțită a camerelor de hotel, fiind atenți la semne. Cum ar fi urmele de culoare maro-roșiatică (care provin de la – yuck – gândaci zdrobiți, hrăniți cu sânge) de-a lungul cusăturilor saltelelor și a altor suprafețe moi. O altă măsură înțeleaptă este să vă țineți valiza pe un suport de bagaje.

Ploșnițele de pat au invadat lumea

Mirosul poate indica prezența ploșnițelor

Un miros ciudat este un alt indiciu potențial al unei infestări, deoarece gândacii de pat comunică prin eliberarea de substanțe chimice care lasă în urmă un „miros dulce sau de mucegai”, potrivit Academiei Americane a Asociației de Dermatologie. Călătorii care suspectează o infestare ar trebui să facă fotografii și să o raporteze imediat personalului hotelului.

În cazul în care trebuie să anulați o rezervare, asigurarea de călătorie vă poate fi de asemenea utilă. Dar, așa cum observă Citizens Advice, o organizație pentru drepturile consumatorilor din Marea Britanie, „dacă nu v-ați plâns de ploșnițe la momentul respectiv, este foarte greu să cereți despăgubiri după aceea”.

Spălați hainele la program ridicat

Nu uitați să continuați efortul nici când vă întoarceți acasă. Dacă este posibil, depozitați-vă valiza departe de spațiile de locuit și spălați-vă hainele la program ridicat. Cele care nu se pot spăla se vor pune în pungi de plastic și se pun în congelator.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre