Simona Ionescu / Redactor Șef

Polițiști în civil trimiși pe străzi! Oricine poate lua amendă

Polițiști în civil trimiși pe străzi! Oricine poate lua amendă
Alertă de poliție în toată România. Polițiști în civil au fost trimiși pe străzi și oricine poate lua amendă dacă nu respectă anumite reguli. Informația este oferită momentan pe surse guvernamentale. 

Mai exact, oricine poate lua amendă dacă nu respectă măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, potrivit unor surse guvernamentale. Concret, Poliția va face controale în civil pentru a-i depista și amenda pe cei care nu respectă măsurile anti-COVID.

Potrivit Digi24, măsura a fost luată după ce autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora. Prin urmare, s-a decis că 20% dintre polițiști vor face controale și vor aplica amenzi fără a purta uniforma.

De asemenea, numărul TelVerde la care poate fi sesizată nerespectarea măsurilor sanitare va fi operaționalizat astfel încât să poată fi primite și fotografii sau înregistrări video. Pe baza acestora vor putea fi date alte amenzi, se pot deschide cercetări sau pot fi adoptate alte sancțiuni. Numărul la care cetățenii pot sesiza nerespectarea regulilor este 0800.800.165.

Situația COVID în România e alarmantă

Decizia a fost luată deoarece România se confruntă cu un o situație fără precedent în ceea ce privește cazurile nou apărute de persoane cu COVID-19.

Autoitățile au făcut un anunț extrem de dur. Prefectul Clujului, Mircea Abrudean a anunţat, luni, o serie de măsuri instituite de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj pentru municipiile Dej şi Gherla din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 la peste 1,5 la mie, precum şi pentru toate şcolile din judeţ.

Mesajul OMS

De altfel, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luni că aproximativ una din zece persoane este posibil să fi fost infectată cu noul coronavirus. În acest context, majoritatea populației rămâne în continuare vulnerabilă la COVID-19.

”Cele mai bune estimări actuale ale noastre ne indică faptul că aproximativ 10 procente din populaţia globală este posibil să fi fost infectate cu acest virus”, a declarat luni la Geneva biroului executiv al agenţiei specializate a Naţiunilor Unite pentru sănătate directorul Departamentului de Urgenţe Medicale din cadrul OMS, Mike Ryan.

Fetele lui Sylvester Stallone, în Mexic, amintindu-și de bunica

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre