Simona Ionescu / Redactor Șef

Post TV atacat de protestatarii anti-vacciniști. Un cunoscut medic englez face o declarație uluitoare despre viitorul pandemiei

Post TV atacat de protestatarii anti-vacciniști. Un cunoscut medic englez face o declarație uluitoare despre viitorul pandemiei
Poliția din Londra a intervenit în forță. Zeci de protestatari anti-vaccin au încercat azi să ia cu asalt studiourile BBC din Londra în timpul unui miting. Atacatorii au fost fotografiați și filmați.

Polițiștii s-au luptat azi cu zeci de protestatari pentru a apăra studiourile radiodifuzorului  BBC din vestul Londrei. Oamenii erau nervoși și au protestat împotriva pașapoartelor de vaccinare și a recomandărilor de a-și vaccina copiii. Au încearcat să ia cu asalt clădirea, luptându-se cu forțele de ordine.

Presa engleză semnalează că acești protestatari anti-vacciniști sunt cunoscuți sub denumirea de Official Voice.

Paul Brown, care a încărcat imaginile pe Twitter, a declarat pentru Daily Mail: „Protestatarii Official Voice încearcă să ia cu asalt studiourile BBC din White City, dar se confruntă cu o prezență masivă a poliției.

Ei protestează împotriva pașapoarte vaccin și vaccin pentru copii. Nu au existat arestări, dar ofițerii sunt prezenți și vor continua să monitorizeze situația.”

Jurnaliștii sunt amenințați de mai mult timp

Această altercație vine la doar câteva luni după ce s-a aflat că BBC și-a îmbunătățit protocoalele de securitate după o serie de amenințări cu moartea la adresa personalului.

Editorul politic al jurnalului de noapte, Nicholas Watt, a fost, de asemenea, urmărit și hăituit de demonstranți în fața Downing Street, în luna iunie, de protestatarii anti-restricții și anti-vaccinare.

Fran Unsworth, directorul de știri și actualități al BBC, a declarat în iunie că abuzul asupra jurnaliștilor devine o „problemă tot mai mare”.

Un cunoscut medic englez face o declarație uluitoare despre viitorul pandemiei

Jurnaliștii de la Daily Mail consemnează și opiniile unui cunoscut om de știință. Acesta susține că Marea Britanie trebuie să înceteze să mai numere infecțiile zilnice cu Covid, deoarece faza pandemică a țării se retrage încet.

Profesorul Paul Hunter, expert în boli infecțioase la Universitatea din East Anglia, a avertizat că cifrele – care reflectă numărul de persoane care sunt testate pozitiv în fiecare zi – vor „rămâne ridicate”.

El a sugerat că Regatului Unit ar trebui să înceapă să-i pese doar de cifrele de spitalizare, care vor fi „foarte mici” în următoarea etapă a pandemiei.

Medicul a spus că coronavirusul nu va fi niciodată eradicat. În schimb, infectarea cu Covid va deveni endemică și va circula în întreaga țară timp de generații.

Dar asta nu înseamnă că Marea Britanie va trebui neapărat să recurgă la blocaje pentru a controla virusul din nou în viitor.

Oamenii de știință cred că virusul – numit SARS-CoV-2 – se va transforma în cele din urmă într-unul care provoacă o răceală comună pe măsură ce imunitatea se acumulează în timp.

Foto: Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre