Simona Ionescu / Redactor Șef

Poveste de groază în Anglia: bebelușul unei aristocrate, rudă cu Familia Regală, a fost găsit mort. Mama și iubitul, arestați

Poveste de groază în Anglia: bebelușul unei aristocrate, rudă cu Familia Regală, a fost găsit mort. Mama și iubitul, arestați
Forțe importante de poliție au fost mobilizate pentru căutarea unui bebeluș de două luni, dispărut odată cu mama, o tânără aristocrată rudă cu Familia Regală britanică. În timp ce mama și iubitul ei, un violator condamnat la 20 de ani de pușcărie în SUA, au fost arestați după ce s-au ascuns timp de 54 de zile, polițiștii au reușit să găsească copilul.

Mama bebelușului se numește Constance Marten, are 35 de ani, iar tatăl este Mark Gordon, un afro-american de 48 de ani. Copilul a fost născut în timpul celor 54 de zile de când fugiseră de lângă familia aristocrată a lui Constance, se pare că într-o mașină. După ce au fost arestați, niciunul din părinți nu a vrut să mărturisească anchetatorilor unde este bebelușul de două luni. Atunci s-au declanșat căutările masive, în zone puțin populate.

Polițiștii au fost sesizați ieri după-amiază de un localnic din zona unor grădini, cu privire la cadavrul unui copil. Acolo, în apropierea unei poteci publice, într-o zonă care nu fusese încă percheziționată de polițiști sau de echipele de salvare, au găsit copilul.

„Cadavrul a fost găsit în pădure. Nu știu dacă trupul a fost îngropat. Dar e tragic să credem că micuțul a fost lăsat acolo, atât de aproape de locul în care locuim”, a declarat presei un localnic.

La un colț de stradă, la doar câțiva metri de locul arestării celor doi părinți, o persoană a lăsat un ursuleț de pluș și o inimă în care a spus că și-ar fi dorit să facă mai mult pentru a ajuta.

Nota anonimă, atașată la plușul alb, avea scris: „RIP dragule mic. Sunt atât de traumatizat. Ar fi trebuit să-ți urmez strigătele. Nu voi uita niciodată”.

Ancheta Poliției

Polițiștii s-au temut de mult timp pentru șansele de supraviețuire ale copilului din cauza lipsei de asistență medicală și a temperaturilor sub zero grade.

Detectivul Lewis Basford, care conduce ancheta, a declarat că cazul a fost înaintat procurorului.

El a adăugat: „În acest stadiu, nu am reușit încă să confirmăm sexul bebelușului și examenul post-mortem nu a avut încă loc.

În ciuda acestui fapt, pe baza anchetelor noastre pe care le-am efectuat până acum, credem că, din păcate, copilul ar fi murit de ceva timp înainte de a fi găsit. Este prea devreme pentru noi să oferim o dată mai specifică.

Locul unde a fost găsit bebelusul mamei aristocrate de către politisti

Polițiștii au pus bandă rulantă la locul crimei, la nord de Shenfield Way, în apropiere de locul faptei din Brighton, East Sussex, unde a fost găsit bebelușul de două luni al lui Constance Marten și Mark Gordon.

Ieri, au apărut speculații că decesul s-ar fi petrecut în urmă cu câteva zile sau săptămâni, deoarece cei doi au fost depistați de mai multe ori fără copil.

Aceștia au fost văzuți pe camere de luat vederi pe 11 februarie intrând într-un magazin de pește din Brighton, la un magazin de proximitate și ulterior vizitând băncile de alimente, potrivit localnicilor.

Ultima persoană care a văzut copilul în viață a fost pe 7 ianuarie, când cuplul a luat un taxi în Whitechapel, în estul Londrei.

Cum au fost descoperiți fugarii

Născut în mașină, la începutul lunii ianuarie, bebelușul practic nu a beneficiat de îngrijiri adecvate  niciodată.

Ancheta pentru găsirea cuplului a început pe 5 ianuarie, când ofițerii de poliție au fost chemați la o mașină în flăcări pe M61, la ora 18:33. Oamenii legii au constatat că ocupanții mașinii nu se aflau la fața locului. Din cercetări a reieșit că fiica aristocrată Constance Marten și partenerul ei, un afro-american condamnat pentru viol, Mark Gordon, erau ocupanții autoturismului și, mai mult decât atât, că Constance născuse de foarte curând, pe bancheta din spate.

Cum nașterea nu a fost înregistrată la niciun spital, iar ulterior nașterii, copilul nu a fost dus pentru îngrijiri medicale, polițiștii au început de îndată căutările pentru a da de urma nou-născutului.

Aristocrata Constance Marten și Mark Gordon, la momentul arestării

Nu mai puțin de 54 de zile au durat căutările, fără succes, până când Constance Marten și partenerul ei, Mark Gordon, au fost localizați și arestați sub suspiciunea de neglijare a copilului.

Cine e Constance Marten, fiica unei familii vechi și bogate, rudă cu Casa Regală

Constance Marten, în vârstă de 35 de ani, provine dintr-o familie bogată cu legături cu familia regală. Era o studentă promițătoare la teatru când l-a cunoscut pe violatoul Gordon, în 2016. De atunci, cuplul a dus o viață izolată. În septembrie, când Marten era deja la jumătatea sarcinii, cei doi au decis se mute în apartamente de închiriat, arată Daily Mail.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre