Simona Ionescu / Redactor Șef

Poveste de groază în Anglia: bebelușul unei aristocrate, rudă cu Familia Regală, dispărut. Mama și iubitul, arestați

Poveste de groază în Anglia: bebelușul unei aristocrate, rudă cu Familia Regală, dispărut. Mama și iubitul, arestați
Forțe importante de poliție sunt mobilizate pentru căutarea unui bebeluș dispărut a cărui mamă e rudă cu Familia Regală. Poliția cercetează pădurile, în timp ce mama și iubitul ei, un violator condamnat în SUA, au fost prinși după ce s-au ascuns timp de 54 de zile.

Ancheta pentru găsirea cuplului a început pe 5 ianuarie, când ofițerii de poliție au fost chemați la o mașină în flăcări pe M61, în apropiere de Farnworth, Bolton, la ora 18:33. Oamenii legii au constatat că ocupanții mașinii nu se aflau la fața locului. Din cercetări a reieșit că fiica aristocrată Constance Marten și partenerul ei, un afro-american condamnat pentru viol, Mark Gordon, erau ocupanții autoturismului și, mai mult decât atât, că Constance născuse de foarte curând, pe bancheta din spate.

Cum nașterea nu a fost înregistrată la niciun spital, iar ulterior nașterii, copilul nu a fost dus pentru îngrijiri medicale, polițiștii au început de îndată căutările pentru a da de urma nou-născutului. Nu mai puțin de 54 de zile au durat căutările, fără succes, până noaptea trecută, când Constance Marten și partenerul ei, Mark Gordon, au fost localizați și arestați sub suspiciunea de neglijare a copilului.

Ei se află acum în custodia poliției, în Brighton. Bebelușul lor este în continuare dispărut și o „operațiune de căutare urgentă” este în plină desfășurare. Poliția suspectează că Marten și Gordon au călătorit în Marea Britanie cu taxiul și pe jos, începând cu data de 5 ianuarie, după ce au fugit de familia aristocrată a femeii.

Cine e Constance Marten, fiica unei familii vechi și bogate legată de Casa Regală

Constance Marten, în vârstă de 35 de ani, provine dintr-o familie bogată cu legături cu familia regală. Era o studentă promițătoare la teatru când l-a cunoscut pe violatoul Gordon, în 2016. De atunci, cuplul a dus o viață izolată. În septembrie, când Marten era deja la jumătatea sarcinii, cei doi au decis se mute în apartamente de închiriat, arată Daily Mail.

Iubitul tinerei aristocrate, Mark Gordon, în vârstă de 48 de ani, a făcut 20 de ani de închisoare în SUA pentru viol și agresiune, fapte comise când avea 14 ani. El a fost acuzat că a izolat-o pe Marten de familia și prietenii ei înainte de a fugi cu 15.000 de lire sterline din fondul ei de investiții.

Cum au fost capturați fugarii

Poliția din Sussex a capturat cuplul fugar în Stanmer Villas, pe un drum liniștit la nord de centrul orașului, la ora 21.30 noaptea trecută, dar a descoperit că Marten și Gordon nu aveau copilul asupra lor. Născut în mașină, la începutul lunii ianuarie, bebelușul, despre care nu se știe nici acum unde este, practic nu a beneficiat de îngrijiri adecvate  niciodată.

Polițiștii au mers din casă în casă în zonă, căutând copilul în grădini, tufișuri și pe alei. Echipe de căutare specializate au efectuat căutări, de asemenea, pe timpul nopții într-o zonă de pădure de la capătul străzii unde au fost găsiți. Poliția a cercetat și clubul de golf Hollingbury, considerat poarta de acces către Sussex Downs. S-au folosit, peste noapte, camere de detectare a căldurii și alte echipamente specializate.

Poliția Metropolitană ajută la căutarea pe terenurile deschise și în dependințe, iar oamenii din zonă au fost îndemnați să își caute în șoproane și garaje pentru a vedea dacă nu cumva nou-născutul a fost abandonat în dependințe.

Aristocrata și violatorul, necooperanți. Nu vor să spună ce au făcut cu copilul

Lewis Bashford de la Poliția metropolitană a dezvăluit că cei doi soți refuză să coopereze și să spună unde se află copilul. Nici măcar nu au dat informații despre sexul acestuia. El a declarat: „Ei [Marten și Gordon] au fost arestați sub suspiciunea de neglijență față de copii și se caută copilul. Căutăm terenuri deschise, anexe unde este posibil să fi plasat copilul în timp ce se aflau în zona locală înainte de a-i aresta.

Trebuie să ne păstrăm speranța că poate au permis altcuiva să aibă grijă de copil, care crede că face un bine în numele cuplului, dar, după cum știm, cu cât temperatura scade și cu cât copilul rămâne mai mult timp fără părinți, cu atât riscurile sunt mai mari. Credem în continuare că au trăit în mediul exterior, iar acest lucru ne conduce pe noi și locul arestării la căutarea în aer liber”.

Poliția crede că cei doi au cumpărat telefoane cu cartelă de unică folosință și mai multe cartele SIM pentru a evita să fie depistați în fuga lor. Timp de câteva zile, după data de 5 ianuarie, ei au fost depistați pe imagini surprinse de camerele de supraveghere, însă, până în 8 ianuarie.

Mama fugarei, scrisoare deschisă emoționantă

Mama tinerei aristocrate a publicat o scrisoare deschisă emoționantă pentru fiica sa. Virginie de Selliers, care activează ca psihoterapeut specializat în traumă, s-a angajat să fie alături de fiica sa în vârstă de 35 de ani, și de nepotul ei, spunându-i într-o scrisoare deschisă emoționantă:

„Nu ești singură în această situație. Te vom sprijini în orice fel vom putea. Te cunosc destul de bine; ești concentrată, inteligentă, pasionată și complexă, cu atât de multe de oferit lumii. Atât de mulți dintre prietenii tăi au ieșit în față pentru a spune lucruri atât de pozitive despre tine, asigurându-ne de dragostea și sprijinul lor cel mai călduros pentru tine și familia ta. Ai făcut alegeri în viața ta de adult  care s-au dovedit a fi dificile, însă le respect, știu că dorești cu orice preț să îți păstrezi prețiosul copil nou-născut.

Cu toate prin câte ați trecut, acest copil nu poate fi îndepărtat tine, ci are nevoie să fie îngrijit într-un mediu blând și cald. Vreau să vă ajut pe tine și pe nepotul meu. Meritați oportunitatea de a vă construi o nouă viață, de a întemeia o familie stabilă și de a vă bucura de aceleași libertăți pe care le avem majoritatea dintre noi.

Constance, voi face tot ce pot pentru a fi alături de tine și de nepotul meu. Nu sunteți singuri în această situație. Vă vom sprijini în orice fel vom putea. Sunt gata să fac tot ce este necesar pentru ca tu să te recuperezi din această experiență îngrozitoare, astfel încât să te poți dezvolta și să te bucuri de maternitate. Te iubesc și mi-e dor de tine, mama, xx”.

Sursa foto: Facebook, captură video Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre