Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea studentei de 105 ani. S-a întors la Universitatea Stanford după 83 de ani pentru a deveni absolventă

Povestea studentei de 105 ani. S-a întors la Universitatea Stanford după 83 de ani pentru a deveni absolventă
O studentă a Universității Stanford, care a fost înscrisă în 1936, s-a întors după mai bine de opt decenii pentru a-și lua diploma de absolvire la vârsta de 105 ani, conform unui raport al Fox News.

La 105 ani, studentei Virginiei Hislop i-a fost acordată diploma după ce a îndeplinit cerințele actuale de absolvire, a dezvăluit Daniel Schwartz, decanul Școlii Universitare de Educație de la Stanford, conform Fox News.

O străbunică în vârstă de 105 ani a primit ovații în picioare și o diplomă de master de la Stanford în weekend, la peste opt decenii de când a părăsit universitatea.

De ce și-a schimbat studenta prioritățile

În 1941, Virginia Ginger Hislop avea 22 de ani și urma să își termine masteratul în educație la Stanford. Studenta născută în Palo Alto își terminase toate cursurile obligatorii, dar nu și teza atunci când America a intrat brusc în cel de-al Doilea Război Mondial. Peste noapte, prioritățile lui Hislop s-au schimbat. Virginia Hislop s-a căsătorit rapid cu prietenul ei din facultate, George, și și-a petrecut următorii cinci ani călătorind prin SUA cu el, ca soție de militar.

A lucrat ca director de colegiu

Virginia Hislop
Virginia Hislop și-a luat diploma la 105 ani

Ea a dat naștere la doi copii, dintre care cel mai mic s-a născut în timp ce George era staționat în străinătate. În ciuda obligațiilor familiale, Hislop a rămas pasionată de educație, lucrând ca director de colegiu, petrecând zeci de ani în consiliile de administrație ale școlilor și colegiilor. Și strângând fonduri pentru a deschide noi școli în Yakima Valley, Washington, unde s-a stabilit împreună cu soțul ei.

„83 de ani mai târziu, o onorăm pe această femeie care a făcut atât de multe”

Recent, Virginia Hislop a primit în sfârșit diploma de master din partea decanului Școlii Superioare de Educație, Daniel Schwartz. „Nu mai avem o cerință de teză, așa că ea a îndeplinit de fapt cerințele pentru Master of Arts. 83 de ani mai târziu, o onorăm pe această femeie care a făcut atât de multe”, a spus decanul.

Virginia Hislop: „Am așteptat mult timp pentru asta”

Virginia Hislop a pășit pe scenă cu ajutorul unui baston și a zâmbit larg când i s-a înmânat diploma. „Doamne. Am așteptat mult timp pentru asta”, a spus fosta studentă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre