Simona Ionescu / Redactor Șef

Președintele Macron și soția i-au supărat rău pe francezi. La mijloc sunt banii

Președintele Macron și soția i-au supărat rău pe francezi. La mijloc sunt banii
Francezii s-au supărat nevoie mare atunci când au aflat ce sume a cheltuit președintele lor pentru florile din Palatul Elysée.

Emmanuel Macron a cheltuit împreună cu soția sa o sumă uriașă de bani pe „decor” pentru Palatul Elysée. Francezii s-a revoltat și au comentat pe rețelele de socializare atunci când au aflat că președintele Franței a plătit peste o jumătate de milion de euro pe flori.

Cât au cheltuit Președintele Macron și soția sa pe flori

Cuplul prezidențial a cheltuit în anul 2020 nici mai mult nici mai puțin decât 600.000 de euro (adică 541.000 de lire sterline) pe flori. Suma achitată de cei doi pe „decorul” Palatului Elysée este de cinci ori mai mare decât predecesorii lor, Francois Holland și Nicolas Sarkozy.

Din suma totală, au fost cheltuiți aproximativ 24.000 de dolari pe plante, alți 25.000 de dolari pe orhidee, 40.000 de dolari pe frunziș și alți 500.000 de dolari pe flori tăiate, folosite pentru buchete.

Palatul Elysée închis pentru vizitatori din cauza pandemiei

Revolta e cu atât mai mare cu cât Franța se confruntă cu probleme economice. Francezii consideră că este „rușinos”, conform Daily Mail, care citează Politis.

Palatul Elysée este reședința oficială a președintelui francez și a soției sale în Paris. În acest an, din cauza situației pandemice, a fost închis vizitatorilor, iar recepțiile au fost mult mai puține. Din această cauză este cu atât mai șocant bugetul cheltuit pe flori. 

Dar nu este prima oară când francezii sunt dezamăgiți de cheltuielile pe care le face cuplul prezidențial. În septembrie, s-a aflat că au fost cheltuite 838.099  de lire sterline pe renovarea sălii Golden Room (Camera de Aur) a Palatului Elysée, majoritatea banilor venind de la contribuabilii francezi.

În momentul de față, soții Macron sunt în carantină, într-o altă locație, fiind infectați cu Covid-19.

Obiceiuri ciudate ale marilor conducători din istorie. De la machiajul cu produse toxice până la canibalism

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre