Simona Ionescu / Redactor Șef

Primarul Daniel Băluță s-a săturat de piedicile puse la Planșeul Unirii. Îi pasează responsabilitatea primarului Capitalei

Primarul Daniel Băluță s-a săturat de piedicile puse la Planșeul Unirii. Îi pasează responsabilitatea primarului Capitalei
Primarul Sectorului 4 a ajuns la saturație în ceea ce privește piedicile puse la Planșeul Unirii, a cărei refacere trebuia să înceapă pe 3 octombrie. Astfel, Daniel Băluță i-a pasat responsabilitatea lui Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Pe 3 octombrie ar fi trebuit să înceapă lucrările de refacere ale Planșeului Unirii, vechi de 100 de ani. Daniel Băluță s-a săturat însă de piedicile puse de Nicușor Dan, astfel că pasat responsabilitatea, anunțând că a inițiat „procedura de denunțare a Protocolului de asociere încheiat cu Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, pentru realizarea lucrărilor de refacere totală a Planșeului Unirii”.

Băluță a lansat acuzații la adresa primarului Capitalei, despre care spune că a blocat lucrările ce erau în sarcina Primăriei Sectorului 4, cu toate că aceasta a depus toate documentele necesare obținerii autorizației de construcție. 

Zeci de mii de oameni în pericol, zilnic 

Edilul a mai atras atenția asupra faptului că zeci de mii de oameni ce tranzitează zona sunt în pericol, din cauza piedicilor puse de Nicușor Dan. 

„În acest fel, planșeul de la Unirii se va întoarce în administrarea Primarului General, cel care a blocat lucrările necesare pentru a elimina cât mai rapid pericolul pentru zecile de mii de oameni care tranzitează în fiecare zi zona”, acuză edilul Sectorului 4.

Planșeul Unirii pune în pericol zeci de mii de oameni zilnic, spune primarul Băluță
Foto: Facebook

„Proiectul de hotărâre în acest sens va fi supus la vot în ședința Consiliului Local Sector 4 și va sta la baza rezilierii contractelor de finanțare și de execuție a lucrărilor de refacere”, a mai spus Băluță. 

„Pentru că Primarul General refuză să ne lase să lucrăm, îi rămâne întreaga responsabilitate privind riscurile la care îi expune pe oameni, prin lipsa sa de acțiune”, a atras atenția edilul. 

Nicușor Dan așteaptă punctul critic, despre care spune că nu există încă

Primarul Capitalei a negat în repetate rânduri că situația de la Piața Unirii este atât de gravă precum afirmă Daniel Băluță, susținând că Pasajul Lujerului și Pasajul Obor sunt într-o stare mai gravă de degradare. 

„Există niște ingineri de structuri care dau punctaje și din punctajele pe care le-au dat, într-un instrument care se numește expertiză tehnică, nu rezultă nici măcar că este în stare critică. În momentul în care o să vină un inginer de structură și o să spună că acest planșeu este critic și este în pericol de prăbușire o să dăm o autorizație în regim de urgență”, spunea Nicușor Dan la finalul lunii septembrie a acestui an. 

Primarul Capitalei a reacționat 

Nicușor Dan a oferit un punct de vedere cu privire la decizia lui Daniel Băluță de a renunța la reabilitarea planșeului Unirii. Întrebat despre ipoteza primarului Sectorului 4, conform căreia Guvernul ar fi intenționat să ofere fonduri pentru lucrările de reparație, însă s-ar putea să nu procedeze la fel și pentru Primăria Capitalei, Dan a comentat situația fără a oferi detalii suplimentare despre posibilele implicații financiare sau politice.

Nicușor Dan susține că Planșeul Unirii nu trebuie reabilitat, căci nu este în punctul critic

„În această ipoteză mi-e greu să cred că Guvernul poate să spună ‘Dau banii ăștia urgent pentru Primăria Sectorului 4, dar nu dau banii ăștia, pentru că nu-i urgent, la Primăria Capitalei’. Să zicem, prin absurd, că spune asta. (…) Atunci ne vom uita cu atenție care sunt acele măsuri urgente provizorii de a sprijini anume elemente și nu a face toate lucrarea, astfel încât să fim în siguranță”, a declarat Nicușor Dan. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri