Simona Ionescu / Redactor Șef

Primarul Dominic Fritz face investiții imobiliare serioase. Pe banii nevestei chinezoaice

Primarul Dominic Fritz face investiții imobiliare serioase. Pe banii nevestei chinezoaice
La puțin peste un an de când a ajuns edil, primarul Timișoarei cheltuie aproape 300.000 de euro pe case. Una a cumpărat-o deja, soția. Cu a doua e în negocieri.

Timișorenii îngheață de frig în case, iar mii de elevi au fost trimiși acasă, deoarece nu puteau învăța în sălile de clasă congelate, în timp ce primarul Dominic Fritz face investiții imobiliare serioase. El a îndatorat și mai tare pe locuitorii Timișoarei, neachiziționând, în primăvară, certificatele verzi pentru compania de termoficare intrată, de luni, în insolvență. Iar asta pentru că, peste vară, primarul Timișoarei a fost ocupat. El s-a căsătorit și, între timp, a devenit părinte.

În data de 25 august, edilul a anunțat că s-a și căsătorit cu iubita sa, Yiran Lin, cetățean chinez. La începutul lunii septembrie cei doi au semnat o promisiune de vânzare – cumpărare prin care se angajează ca, până la sfârșitul lunii, să achite vila cu parter și etaj situată pe strada Eneas din Timișoara. Între timp, plata a fost făcută, prin virament bancar, conform surselor noastre, de către soția edilului.

La începutul acestei luni, primarul timișorean a devenit tată. Fetița lui Dominic Fritz poartă numele mamei sale, Maya Luming Lin.

Aproximativ 300.000 de euro pentru investiții imobiliare

Apoi, ca orice părinte grijuliu, primarul Timișoarei a decis să îi asigure puiului său un cuib cum se cuvine. De fapt nu unul, ci două. Acestea, pe lângă apartamentul de 63 de metri pătrați pe care îl are în Timișoara și pe care, de ani buni, nu îl folosește ca să locuiască, ci îl închiriază.

Acum, familia lui Dominic Fritz a achiziționat o primă casă. Strada Eneas e o  zonă rezidențială centrală a Timișoarei. De asemenea, edilul mai este în tratative pentru achiziția celei de-a doua case, într-o zonă plină de ozon, în mediul rural. Conform surselor noastre, casa în care se va muta edilul Timișoarei, pe strada Eneas, a fost tranzacționată de la o italiancă.

Este posibil ca Dominic Fritz și soția sa să fi încheiat un contract prenupțial, care prevede separație de bunuri. Spunem asta având în vedere faptul că terenul casei din Timișoara, aproximativ 700 de metri pătrați, îl are proprietar pe primar, iar imobilul este proprietatea soției sale.

Fritz a plătit acont și pentru o a doua casă, la țară

Pentru că vrea să se asigure că fiica sa, Maya, va crește într-un mediu total sănătos, și știind prea bine cât de poluat e aerul din Timișoara, Dominic Fritz mai este în tratative și pentru achiziția unei case în satul Stanciova. Localitatea se găsește la 32 de kilometri de Timișoara. Aici se spune că se respiră cel mai curat aer din vestul ţării. Este un  adevărat colţ de rai, cu numai vreo 350 de numere de casă.

Sursele evz.ro arată că edilul Timișoarei a plătit deja un acont pentru casa pe care vrea să o cumpere la Stanciova  și așteaptă ca proprietarii să pregătească actele în vederea tranzacției.

Conform ultimei declarații de avere depusă de primarul Dominic Fritz, în 15 iunie, acesta avea peste 18.000 euro și aproape 40.000 lei în conturi. Pentru calitatea sa de primar, pe cele aproape 3 luni din anul 2020, Dominic Fritz a încasat 28.052 de lei. Salariul său lunar este de aproximativ 13.000 de lei. Ceea ce înseamnă circa 156.000 lei pe an.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre