Simona Ionescu / Redactor Șef

Primul zbor România – SUA după 20 de ani. Pasagerii au fost întâmpinați de ambasadorul României în SUA

Primul zbor România – SUA după 20 de ani. Pasagerii au fost întâmpinați de ambasadorul României în SUA
Compania aeriană HiSky a operat vineri, 7 iunie, primul zbor direct de la București către Statele Unite ale Americii din ultimii peste 20 de ani. Zborurile Tarom către New York au fost oprite în 2003. Pasagerii au fost felicitați de ambasadorul României în SUA.

Pe 7 iunie la ora 11.52 ora locală a aterizat pe aeroportul John F. Kennedy din New York prima cursă București-SUA din ultimii 20 de ani. Călătoria a durat aproape zece ore. Aeronava HiSky care a efectuat zborul este configurată cu două culoare și are un total de 275 de locuri, împărțite în clasele business și economic. La sosire, pasagerii au fost așteptați  de ambasadorul României în SUA.

Directorul general al companiei a efectuat primul zbor către SUA

 

La manșa aeronavei s-a aflat chiar directorul general al companiei, Iulian Scorpan. Cu o experiență de peste 20 de ani, acesta a primit cu ocazia noii curse transatlantice o diplomă inaugurală din partea ambasadei. Pasagerii și echipajul au fost întâmpinați de ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, alături de consulul general al României la New York, Simona Florea. Pasagerii au fost felicitați de autorități.

„Reluarea zborurilor fără escală este un pas semnificativ pentru apropierea românilor și americanilor”

Primul zbor în America după 20 de ani

„Sunt deosebit de bucuros să fiu prezent astăzi, la aterizarea, pe pământ american, a primei curse directe dintre România și SUA, operată de o companie românească, după o pauză de aproape 21 de ani.

Reluarea zborurilor fără escală este un pas semnificativ pentru apropierea românilor și americanilor, contribuind totodată la impulsionarea turismului, atragerea investițiilor americane și, nu în ultimul rând, la creșterea comerțului bilateral. (…) Așadar, această zi reprezintă o altă cărămidă la solida fundație care este prietenia dintre România și Statele Unite”, a mărturisit ambasadorul.

Vor fi patru curse pe săptămână

Cursa din 7 iunie a inaugurat seria zborurilor directe pe ruta București-New York. Vor fi patru curse pe săptămână, cu plecare din România, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur. Compania HiSky a primit în decembrie autorizarea de a efectua zboruri regulate către Statele Unite ale Americii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre