Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Louis a acaparat marea ceremonie regală de la Londra. Micuțul a ieșit în evidență, fiind surprins în niște imagini colosale

Prințul Louis a acaparat marea ceremonie regală de la Londra. Micuțul a ieșit în evidență, fiind surprins în niște imagini colosale
La încoronarea bunicului său, mezinul lui Kate și William a atras toate privirile. Neastâmpăratul nu a ratat momentul nici la Trooping the Colour, ceremonia desfășurată sâmbătă. Micul membru al familiei regale a apărut și el la balconul Palatului Buckingham pentru sărbătorirea oficială a zilei de naștere a bunicului său, Regele Charles al III-lea.

Deși era celebrarea bunicului, noul rege, Prințul Louis a furat spectacolul în timp ce a făcut un salut obraznic mulțimii care îl aclama pe Charles cu ocazia zilei sale de naștere. Regele, Kate, William, Charlotte, Louis și George au ocupat un loc de frunte într-un grup restrâns de membri ai familiei regale, în timp ce au urmărit un magnific zbor de 70 de avioane, la ceremonie.

În vârstă de cinci ani,  Louis a fost văzut salutând sau în timp ce făcea cu mâna mulțimii pentru a sărbători parada Trooping the Colour.

A fost cea mai mare paradă aeriană, după ce la încoronare parada a fost scurtată din cauza ploii

Adorabilul membru al familiei regale a fost văzut, de asemenea, aruncându-și pumnii în aer și stând bosumflat, în timp ce mama sa, Kate, îl privea cu mândrie și amuzament. Pe pagina lor de Instagram, familia regală a reflectat asupra evenimentului, scriind: „Un zbor spectaculos de 70 de aeronave de la @royalnavy, @britisharmy și @royalairforceuk!”. Unul dintre principalele puncte de atracție ale defilării aeriene deasupra Palatului Buckingham: 18 avioane de luptă Typhoon care au scris cu litere de tipar monograma regelui „CR” – prescurtare de la Charles Rex.

Prințul Louis a furat toate privirile la ceremonia bunicului său

În timp ce avioanele treceau pe deasupra, Kate l-a încurajat pe Prințul George să facă cu mâna către mulțime, în timp ce îi netezea părul Prințului Louis și îl îndemna să se întoarcă cu fața la mulțime.

Micul Louis a învățat să salute militărește

Regele Charles a încălecat pentru a deveni primul monarh din ultimii peste 30 de ani care a luat parte la ceremonie, de când calul reginei Elisabeta, Burmese, a purtat-o la ceremonia din 1986, în timp ce parada oficială de ziua sa de naștere a început ieri dimineață.

Trooping the Colour e o ceremonie militară pentru aniversarea monarhului, care se organizează de zeci de ani

Astfel, Regele a intrat călare în Horse Guards Parade din Whitehall în calitate de șef de stat al națiunii. I s-au alăturat pe cal coloneii regali, inclusiv Prințul de Wales și Ducele de Edinburgh, care a călărit pentru prima dată în calitate de colonel al Batalionului 1 London Guards, format anul trecut.

Micul Louis a făcut șmecherii și la plimbarea cu trăsura

Într-o trăsură au călătorit regina, prințesa de Wales, împreună cu Prințul George, în vârstă de nouă ani, Prințesa Charlotte, în vârstă de opt ani, și Prințul Louis, în vârstă de cinci ani.

În drumul spre palatul Buckingham, Prințul Louis s-a ținut de nas

La scurt timp după ce regele a ajuns pe terenul de paradă, a fost intonat imnul național în semn de respect.  Regele a început ceremonia inspectând rândurile de gardieni de pe terenul de paradă, aruncând un ochi critic asupra soldaților, formați în două rânduri, în timp ce trecea pe lângă el.

Nepotul Regelui Charles a condus și el avioane imaginare de la balconul Palatului Buckingham

La eveniment au participat în total aproximativ 1.500 de soldați, iar sute de membri ai Gărzii erau aliniați pe terenul de paradă așteptând să fie inspectați de rege, căruia i s-au alăturat coloneii regali călare, inclusiv regina și Kate într-o trăsură. Pentru prima dată din 1989, toate cele cinci regimente de Foot Guards – galeză, scoțiană, irlandeză, Coldstream și Grenadier – au defilat împreună pentru Trooping.

Micul Louis a savurat parada avioanelor

Ulterior, membrii familiei regale s-au adunat la balconul de la Palatul Buckingham pentru a asista la parada aeriană care a fost impresionantă. A fost un zbor militar prelungit, după ce spectacolul din ziua încoronării a trebuit să fie redus din cauza vremii nefavorabile.

Cu pumnii strânși, prințul a turat un motor imaginar

Aproximativ 70 de aeronave din Marina Regală, Armata Britanică și Forțele Aeriene Regale au luat parte – inclusiv aeronave din cadrul Zborului Memorial al Bătăliei Marii Britanii, avionul C-130 Hercules în ultimul său zbor ceremonial, avioane de luptă moderne Typhoon, cu un final roșu, alb și albastru din partea Red Arrows. Parada aeriană a fost foarte mult pe placul micului Prinț  Louis, care, la plimbarea cu trăsura a făcut alte mutre adorabile, strănutând și ținându-se de nas alături de frații săi mai mari.

Prințul Louis a făcut mutrițe adorabile la paradă, furând toate privirile

Din balconul Palatului Buckingham, micul prinț în vârstă de cinci ani a salutat mulțimea, realizând inclusiv salutul militar, așa cum l-a învățat tatăl său și cum i-a arătat și fratele mai mare că se face, scrie Daily Mail. Dar puștiul s-a distrat copios la trecerea avioanelor, devenind de-a dreptul implicat în turarea motoarelor și simulând cu pumnii strânși și obrajii plini de aer, zgomotul făcut de aparatele de zbor de luptă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre