Simona Ionescu / Redactor Șef

Proces răsunător în Franța. Brigitte Macron a primit primul termen, după ce a dat în judecată două femei care au scris pe rețelele sociale

Proces răsunător în Franța. Brigitte Macron a primit primul termen, după ce a dat în judecată două femei care au scris pe rețelele sociale
În vară, va începe la Paris încă un proces intentat de Prima Doamnă, pentru denigrare. E decisă să nu mai ierte nimic.

În ultimul timp, presa franceză a consemnat mai multe atacuri și ironii la adresa soților Macron.  Desigur, știrile au ajuns în mai toate ziarele lumii. Ultimul afront, peste care Brigitte Macron nu a fost dispusă să treacă, era afirmația a două femei care au susținut că ea s-a născut bărbat.

Proces răsunător în Franța. Brigitte Macron a primit primul termen

După ce s-a gândit bine, și-a consultat avocații, doamna Macron s-a hotărât. Le-a deschis proces celor două femei pentru denigrare. Acestea au scris pe rețelele sociale că Birigitte Macron s-a născut bărbat și s-a numit Jean-Michel.

Întreaga poveste e destul de hilară. În presa franceză s-a scris pe larg cum a apărut acest zvon de-a dreptul dubios.

Interviu cu un medium, la un gen de ședință de spiritism

Inițial, cele două femei au răspândit pe rețelele sociale un interviu cu un medium, venit la un gen de ședință de spiritism. Mediumul respectiv le-a spus femeilor că Brigitte Trogneux, numele de fată al Primei Doame a Franței este, de fapt, fratele ei.

În toamna anului 2021, știrea a fost preluată de o revistă considerată „a conspiraționiștilor din Franța”. Apoi, din decembrie, informația a devenit virală pe rețele sociale, iar presa a semnalat fenomenul.

Nu era prima oară când una dintre femei, pe nume Natacha Ray, scria bazaconii despre Brigitte Macron. Cu altă ocazie, o numise pe soția președintelui „extraterestul E.T.”.

Judecătorul a stabilit că primul termen al procesului este 15 iunie 2022.

Primul proces al lui Brigitte Macron a fost cu un fals nepot

Când a apărut povestea cu mediumul, Brigitte Macron abia terminase un proces cu un individ care susținea că este nepotul ei. Brigitte ar fi fost extrem de supărată, scria presa franceză, pentru că și-a dat seama că oamenii vor face tot ce le stă în putință pentru a o denigra.

În octombrie 2021, s-a încheiat procesul împotriva „nepotului fals” al Primei Doamne. Am consemnat atunci ce s-a întâmplat, dar reluăm informațiile pentru cei care nu sunt la curent.

Era vorba de un bărbat de 35 de ani, care luni de zile a reușit să susțină și să convingă pe unii că este parte integrantă a arborelui genealogic Trogneux. La ce i-a folosit asta? Ei bine, bărbatul a avut astfel acces la evenimente importante și s-a bucurat de privilegii „prezidenţiale”, a scris Elle.com.

Ce beneficii a avut falsul nepot al lui Brigitte Macron

Procesul lui Cory, un escroc în serie, care luni de zile s-a prefăcut că este rudă cu Brigitte Macron, s-a încheiat la sfârșitul lui octombrie 2021. Bărbatul a fost condamnat. Mulți au riscat să cadă victime fanteziilor lui, inclusiv ambasadori francezi, directori de bănci, directori generali ai marilor companii care l-au tratat regește.

În fața judecătorilor, acuzatul a recunoscut că a trimis e-mailuri de la o adresă fictivă, dându-se drept Pierre-Olivier Costa și Patrick Strzoda. Aceștia sunt șefii de cabinet ai Brigittei și ai lui Emmanuel Macron.

În mailurile trimise, se solicita, în numele „nepotului Primei Doamne” bilete, invitații, reduceri și tot felul de alte privilegii.

Iată și câteva exemple. „Nepotul” a primit un loc VIP la Marele Premiu de Formula 1 din Melbourne, o cameră într-un hotel ultra-luxos în Maroc sau beneficii pentru zboruri cu Air France (Carte Club 2000).

Cory a fost condamnat „la 30 de luni de închisoare, dintre care 18 cu suspendare”, apoi la un an de închisoare pe care îl va executa „sub supraveghere, la domiciliu”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre