Simona Ionescu / Redactor Șef

Profeții atribuite lui Nostradamus pentru 2021. O fi adevărat?

Profeții atribuite lui Nostradamus pentru 2021. O fi adevărat?
Celebrele catrene ale lui Nostradamus au suscitat un real interes de-a lungul timpului, fiind studiate cu atenție. Unele interpretări chiar s-au întâmplat. Un catren ar fi pentru anul 2021. O fi adevărat?

Lucrarea „Les Propheties”, care a apărut în 1555, cuprinde previziuni până în anul 3797, pretind cei care au cercetat profețiile lui Nostradamus, medic în secolul XVI. De remarcat că toate aceste preziceri s-au adeverit în proporție de 70% până acum, dar multe au fost interpretate greșit.

Mulți au rămas extrem de sceptici în privința lucrării sale sau, chiar mai rău, l-au considerat un simplu șarlatan inteligent care profita de cei creduli.

Profeții atribuite lui Nostradamus

Celebrele catrene ale lui Nostradamus au suscitat un uriaș interes de-a lungul timpului, fiind studiate cu atenție. Nostradamus a reușit să prezică domnia lui Napoleon, cel de-al Doilea Război Mondial, ascensiunea lui Hitler, asasinarea președintelui american John F. Kennedy sau aselenizarea.

Într-un catren, Nostradamus pare să prezică chiar și prăbușirea Turnurilor Gemene din 11 septembrie 2001. Autorul vorbește despre „cerul în flăcări”, „noul oraș”, „trăsnet uriaș” și „doi frați răpuși”.

Profețiile lui Nostradamus pentru 2021

În ultima vreme, ținând cont de pandemia cu care ne confruntăm, multă lume este curioasă ce a prevăzut Nostradamus pentru anul viitor. Așadar, celebrul astrolog ar fi prevăzut ce urmează să se întâmple după pandemia de coronavirus.

Potrivit intepretărilor recente, în 2021 ar urma ca omenirea să se confrunte cu o foamete de proporții biblice. De asemenea, tot acum ar urma să fim martorii unor evenimente naturale catastrofale. Astfel, o cometă va lovi Pământul sau va ajunge foarte aproape de Terra. Aceasta va cauza unor cutremure și alte dezastre naturale, scrie bzi.ro.

Tot în perioada următoare ar urma să izbucnească războaie și schimbări neașteptate pe plan politic. Se crede că lucrurile vor scăpa de sub control pe plan mondial, iar oamenii vor resimți nu doar multă suferință, dar și un sentiment de neputință accentuat.

Cine a fost Nostradamus

Michel de Nostradame s-a născut în 1503 și a fost medic, cabalist și farmacist francez. În 1533, el a fost acuzat de erezie pentru că ar fi făcut o afirmație ireverențioasă despre o statuie a Fecioarei Maria. Când s-a întors acasă, a aflat că atât soția, cât și cei doi copii muriseră de ciumă.

Traumatizat de pierdere, în următorii zece ani medicul inimos și-a reluat călătoriile prin mai multe regiuni din Franța, Italia și Sicilia, reușind să-și câștige faima de făcător de minuni. La 44 de ani, s-a căsătorit a doua oară cu Anne Ponsarde Gemelle, o văduvă bogată, cu care a avut șase copii.

Cum noua sa situație financiară îi permitea să nu mai practice permanent medicina, Nostradamus s-a orientat spre științele oculte. Și-a transformat podul casei în observator astronomic, unde, urcat pe trepied, urmărea bolta înstelată și susținea că află secretele viitorului de la lumina interioară, vocea.

La început, și-a făcut cunoscute prezicerile printr-o serie de cărțulii modeste pe care a început să le publice din 1550.

Nostradamus, faimos după ce a prezis moartea regelui Henric al II-lea

Nostradamus a fost invitat la Paris, în 1556, mai mult pentru amuzament. Dar profețiile sale despre regele Henric al II-lea îi vor aduce faima internațională. Una dintre acestea părea adevărată, dar fără de îndoială ridicolă, sugerând că un bărbat chior va deveni curând rege. O alta, în mod caracteristic criptică, interpretabilă: ”Leul tânăr îl va înfrânge pe cel mai bătrân pe câmpul de luptă, într-o singură luptă. Îi va străpunge ochii în cușca aurită; două răni într-unul, apoi va pieri de o moarte năprasnică”.

La 1 iulie 1559, pe când regele participa la un turnir, accidental, lancea prietenului său, care îi era adversar în competiție, a străpuns coiful regal de aur și a pătruns în ochi. Făptașul îngrozit, contele de Montgomery, era mai tânăr decât suveranul; o așchie din arma ruptă i-a provocat acestuia o a doua rană, iar regele a îndurat dureri cumplite timp de zece zile, după care a murit. În tot acel timp el avea să fie și să rămână singurul suveran al Franței cu un singur ochi.

Nostradamus a scris 2.000 de profeții

În 1555, Nostradamus a publicat primele 100 de profeții (din cele aproape 2.000) și a avut un mare succes. Fiecare prezicere constă din patru versuri, un catren, dar niciunul nu aduce a poezie. Vizionarul susținea că acest stil îl proteja de pedeapsa celor puternici, care nu păreau să fie întotdeauna încântați de ceea ce le prezicea.

Mulți au rămas extrem de sceptici în privința lucrării sale sau, chiar mai rău, l-au considerat un simplu șarlatan inteligent care profita de cei creduli.

După unii cercetători, Nostradamus și-a prezis chiar propria moarte: ”Lângă bancă și pat voi fi găsit mort”. După ce într-o seară a anunțat că nu va supraviețui nopții următoare, s-a stins într-un acces de gută și a fost găsit mort a doua dimineață în dormitor, lângă masa de lucru.


Pădurea bântuită Hoia Baciu, în Top 5 cele mai ciudate din lume. Aveți curaj să intrați în ea?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre