Simona Ionescu / Redactor Șef

Puya, acuzat că a prizat cocaină și s-a urcat la volan. Poliția l-a prins cu drogtestul din întâmplare

Puya, acuzat că a prizat cocaină și s-a urcat la volan. Poliția l-a prins cu drogtestul din întâmplare
Rapperul Puya riscă ani  de închisoare, el fiind prins de către oamenii legii sub influența substanțelor interzise, seara trecută, miercuri, 27 aprilie. Incidentul a avut loc în Capitală, din întâmplare.

Poate vă amintiți că în luna decembrie, Puya a ajuns din nou în atenția presei. Rapperul a fost scos cu forța în stradă de o firmă de protecție și pază, după ce a provocat un incident neplăcut, într-un supermarket. Sursele presei din acel moment arătau că Puya venise să își cumpere o doză de bere, într-un supermarket situat pe bulevardul Ion Mihalache (fost 1 Mai), în sectorul 1. Artistul nu purta mască, astfel că agentul de pază de la intrare i-a atras atenția.

În replică, Puya ar fi început să înjure spunând că lui nu-i trebuie mască. Era cu berea în mână când a fost escortat afară din magazin, fără să opună rezistență.

Puya, prins din întâmplare pe cocaină

Seara trecută, Puya însă a comis-o grav de tot. Polițiștii bucureșteni din cadrul Brigăzii Rutiere efectuau un control de rutină, la care au oprit și mașina artistului. Șoferii erau testați.  Rezultatul artistului pentru drugtest a ieșit pozitiv. Surse din Poliție au declarat, pentru Gândul, că rapperul, pe numele lui real Dragoș Gărdescu, ar fi fost oprit de un echipaj care supraveghea traficul în zona Dorobanți.

Cântărețul a fost oprit și testat cu aparatul etilotest, al cărui rezultat a fost zero. Agenții i-au cerut însă acestuia să sufle și în drugtest, iar aparatul ar fi indicat un rezultat pozitiv la cocaină. Sursa citată arată că artistul ar fi fost dus cu mașina poliției la INML pentru recoltarea de probe biologice, iar ulterior a fost condus la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră. Acestuia i-ar fi fost deshis dosar penal, fiind dus și la audieri.

Artistul riscă închisoarea și doi ani nu va putea conduce

Sursa citată arată că la audieri, Puya a invocat dreptul la tăcere. Lui i-a fost suspendat permisul de conducere, iar anchetatorii așteaptă rezultatul analizelor. Imediat ce INML va confirma rezultatul aparatului DrugTest, Puya va fi trimis în judecată și riscă închisoarea. În plus, nu va avea dreptul de  a susține examen pentru obținerea permisului de conducere pentru o perioadă de doi ani.

Dragoș Gărdescu este un artist apreciat de către public ca jumătate din formația „La Familia”. El a crescut alături de cei trei frați ai săi în cartierul Balta Albă, învățând de mic „regulile nescrise ale străzii”. A fost nevoie de un drum lung de la băiatul de cartier din 1997, care s-a transformat acum într-un familist convins și e tată de trei fete.

Și alte vedete au avut probleme similare

Victor Slav a fost oprit de Poliția Rutieră în august 2019. La momentul respectiv, a fost supus la teste pentru consumul de alcool, dar și cel de droguri. În cadrul testului, fostul Biancăi Drăgușanu a ieșit pozitiv la consumul de cannabis (marijuana). La câteva zile mai târziu, informația a ajuns în toată presa autohtonă, iar de Victor Slav s-a spus mult timp că este un ”drogat”. Practic toată situația i-a afectat imaginea.

Mai mult decât atât, pe 11 august 2019 s-a început urmărirea penală in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Lui Slav i s-au recoltat probe biologice care să confirme faptul că a fost sub influența substanțelor interzise.

Însă nu mare a fost surpriza ca probele biologice să releve că vedeta nu avea în sânge nici urmă de substanțe interzise. Imaginea lui Slav însă fusese deja afectată. Pentru că autoritățile au transmis rezultatul probelor abia în luna noiembrie a aceluiași an, Victor Slav a dat statul român în judecată, a scris wowbiz. Vedeta a cerut despăgubiri de jumătate de milion de euro, motivând că i-au fost aduse  prejudicii.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre