Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles dansator. Fanii și turiștii se înghesuie să-l cumpere pe micul Suveran. Foto

Regele Charles dansator. Fanii și turiștii se înghesuie să-l cumpere pe micul Suveran. Foto
Magazinele din Londra abia dacă reușesc să mai facă față unui obiect cu totul deosebit. Este vorba de o jucărie care în înfățișează pe regele Charles dansând.

Înainte de ceremonia de încoronare care va avea loc pe 6 mai, magazinele de suveniruri din Londra sunt pline ochi. O jucărie care îl reprezintă pe regele Charles dansând, a făcut furori.

Suvenirurile cu regele Charles, la mare căutare

În apropiere de Palatul Buckingham, dar și în alte zone turistice, comercianții abia dacă mai fac față cererii de suveniruri. Oamenii cumpără de la tricouri cu chipul regelui Charles, până la pixuri, căni și trăistuțe imprimate cu simbolurile regale. De departe însă, cel mai căutat obiect rămâne o jucărie care îl înfățișează pe regele Charles dansator, care se alimentează cu energie solară.

Cel mai cumpărat obiect rămâne regele dansator

„Aducem la raft noi produse de trei sau patru ori pe zi, pentru că se dau foarte repede”

„La acest moment, cel mai bine se vinde regele dansator Charles, datorită încoronării. Aducem la raft noi produse de trei sau patru ori pe zi, pentru că se dau foarte repede și nu avem suficient spațiu pentru a expune toate produsele”, a mărturisit un vânzător din Londra. Foarte căutate sunt și frumoasele coroane regale în miniatură, dar și suverniruri cu regretata regină Elisabeta a II-a.

Turiștii caută să achiziționeze și coroanele regale în miniatură

Cum au reprodus femeile din Londra ceremonia încoronării

Așteptată de toți londonezii, ceremonia de încoronare a regelui Charles le-a inspirat și pe femeile dintr-un sat de la vest de Londra. Acestea au croșetat păpuși înfățișându-l pe Charles, dar și pe Camilla, arhiepiscopul de Canterbury, ba chiar și pe soldații gărzii regale și le-au pus pe stâlpii care înconjoară heleșteul din acea localitate.

Berea Regelui poate fi savurată în cluburi

Berea „Întoarcerea Regelui”, la mare căutare

Tot pentru această ocazie unică a fost realizată și berea „Return of the King”, („Întoarcerea Regelui”), fabrica de bere care a avut această idee folosind orz de la ferma regală Windsor, care a a ajuns în baruri. Produsul face referire la bunicul lui Charles, George al VI-lea, ultimul rege care a condus Marea Britanie.

Berea are un conținut de alcool de 4,2%, are arome florale și puțin parfum de citrice și e amăruie, fiind obținută după o rețetă specială. Pentru această bere a fost comandat special și un portret al lui Charles, unde Suveranul apare în uniformă regală, fiind înconjurat de păsări, albine, flori și fluturi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre