Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles, operat timp de trei ore. Și-a adus și bucătarii în spital

Regele Charles, operat timp de trei ore. Și-a adus și bucătarii în spital
O lume întreagă a privit înscăunarea regelui Charles din 6 mai 2023, iar de atunci au început să iasă la iveală lucruri neștiute despre Suveran.

Un moment de care nu a știut nimeni este o operație grea pe care Charles a avut-o la vârsta de 42 de ani. Atunci, și-a fracturat cotul și a stat în spital o săptămână.

În cartea pe care a lansat-o de curând, prințul Harry a dat multe din casă, povestind și de accidentul pe care tatăl său l-a avut în timp ce juca polo călare. Actualul rege al Marii Britanii a avut mari probleme, dar nimeni nu a știut ce a pățit fiul regretatei regine Elisabeta. Gail Burbage, asistenta care l-a îngrijit atunci, a povestit că Charles a trecut printr-o operație grea, la spitalul Nottingham, unde a ajuns cu cotul rupt.

Regele Charles a suferit o operație complicată

Intervenția chirurgicală a durat trei ore și prințul a fost foarte bine îngrijit cele șapte zile cât a stat în spital. În ceea ce privește hrana, cât timp a stat internat, bucătarii lui Charles au fost alături de el, pregătindu-i tot ce și-a dorit. „A fost o onoare să-l îngrijesc. Era o persoană amabilă, vorbăreață, pacientul ideal.”, a mărturisit Gail Burbage.

Regele urează succes pomilor pe care îi plantează

În anul 2020, biroul regelui Charles a dezvăluit un alt lucru necunoscut despre Suveran. Ori de câte ori plantează un copac, acesta scutură o ramură și îi urează succes. Patronul Societății Naționale de Tăiere a Gardului Viu, el îndrăgește să facă această operațiune.

Cei care îi sunt apropiați susțin că regele e cel mai fericit atunci când se plimbă și pescuiește pe domeniile caselor scoțiene ale familiei regale și se simte ca un copil în grădina din casa sa din Highgrove, în vestul Angliei. Îndrăgostit de pictură, Charles a zugrăvit multe tablouri în acuarelă, munții acoperiți de pădure din Balmoral fiind o sursă de inspirație.

Unele dintre aceste picturi au fost expuse în mai multe expoziții. Regele îl adoră pe Leonard Cohen și a învățat la școală să cânte la pian, trompetă și violoncel.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre