Simona Ionescu / Redactor Șef

Regina telenovelelor a primit diagnosticul medicilor. „Sunt traumatizată”

Regina telenovelelor a primit diagnosticul medicilor. „Sunt traumatizată”
Una dintre cele mai frumoase actrițe ale lumii, Thalia, cunoscută ca și regina telenovelelor, suferă de o maladie rară. Actrița a primit diagnosticul de la medici.

Thalia pare că a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe, dar medicii i-au dat o veste tristă. Ce boală i-au descoperit.

Thalia a fost diagnosticată recent cu disgeuzie, o distorsiune a simțului gustului. Și s-ar putea ca niciodată să nu mai poată simți aromele extraordinare ale mâncării mexicane. Actrița și cântăreața le-a dat fanilor săi vestea tristă și le-a cerut o părere privind această afecțiune foarte rară.

„Sunt traumatizată, medicii tocmai mi-au confirmat că am disgeuzie. Este o alterare a gustului cu un gust constant de sare, de metal 24/7 și nu mă pot opri din a-l simți. Ce mă fac?”, a explicat ea, îndurerată.

Poate mirosi, dar nu poate gusta

Regina telenovelelor a spus că este îngrozitor de tristă de când a aflat ce se întâmplă cu ea și a făcut tot ce s-a putut pentru a reduce simptomele. A băut apă cu lămâie, cu oțet și chiar a început să „mănânce lucruri cu multă sare”, dar nimic nu i-a fost de folos.

Thalia, diagnosticată de medici cu o afecțiune rară. Sursă foto: Hola

„Medicii spun că ar putea dura luni sau poate ani”

„Este ciudat, pentru că simțul meu olfactiv este perfect. Pot mirosi orice, când mănânc, totul are un gust bun pentru mine, dar după ce mă opresc din mâncat, am acest gust constant în gură 2/7”, a spus ea. Thalia a mărturisit că este în această situație de anul trecut, dar nu a vrut să spună nimic până acum, pentru că a crezut că e o lucru care va trece.

„Medicii spun că ar putea dura luni sau poate ani, și nu, eu nu mă joc așa. Vă rog să-mi spuneți dacă aveți disgeuzie, pentru că vreau să înțeleg mai multe”, i-a rugat Thalia pe fanii săi. Internauții au răspuns imediat și i-au spus că afecțiunea ei ar putea avea legătură cu coronavirusul sau rinichii.

Principalele cauze ale apariției bolii

Potrivit specialiștilor, cele mai importante cauzele care determină apariția disgeuziei sunt stomatitele, lichen plan, leucoplakie, xerostomie, eritem exsudativ polimorf. Dar și afecțiuni ale cavității orale, precum  parodontite, abcese dentare, tonsilite, infectii fungice.

De asemenea, afecțiunea de care suferă Thalia se poate instala și ca urmare a traumatismelor cranio-cerebrale, radioterapie locală, chimioterapie, interventii chirurgicale locale. Dar și din cauza deficitului de zinc, vitaminele A și B sau purtarea de proteze dentare, diabet zaharat, hipotiroidism, sindrom Cushing.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre