Simona Ionescu / Redactor Șef

Reprezentant al Ambasadei Rusiei la București, expulzat din ordinul ministrului de Externe, Bogdan Aurescu

Reprezentant al Ambasadei Rusiei la București, expulzat din ordinul ministrului de Externe, Bogdan Aurescu
Avem o știre importantă, nu cu multe amănunte și incompletă, dar e știre: un oficial rus a fost expulzat din România.

Reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni.

Un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București a fost expulzat de ministrul Bogdan Aurescu.

Ministerul Afacerilor Externe a informat, ieri, că autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București. Misiunea diplomatică rusă a fost informată cu privire la decizia luată din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu.

„Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961.

Reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni“, spun cei de la MAE.

Alţi zece membri ai Ambasadei Ruse în România au fost declaraţi persoane non grata în luna aprilie

În luna aprilie, MAE a mai anunţat că alţi zece membri ai Ambasadei Ruse în România au fost declaraţi persoane non grata, motivând că „activităţile şi acţiunile acestora contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961”.

În urma retragerii trupelor ruse din mai multe regiuni ale Ucrainei, ţările occidentale au cerut o anchetă privind „crimele de război” atribuite soldaţilor ruşi şi au anunţat expulzarea mai multor diplomaţi, informează Infoactual.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre