Simona Ionescu / Redactor Șef

Restricții în Creta. Ce au anunțat autoritățile

Restricții în Creta. Ce au anunțat autoritățile
Începând cu data de 18 august 2021, autoritățile din Grecia au impus noi restricții în Creta. Numărul de cazuri de coronavirus a crescut foarte mult.

În ultima perioadă, în Creta s-a înregistrat un nou record de cazuri de coronavirus. Au fost impuse restricții.

Restricții în Creta. Ce au anunțat autoritățile

După o nouă creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus, grecii riscă ca sistemul sanitar să intre în colaps. Acesta a fost motivul pentru care autoritățile au luat măsuri drastice. Începând cu data de 18 august 2021, în Creta au fost impuse noi restricții. Pe de altă parte, actualele restricții au fost prelungite pentru încă o săptămână.

S-a impus interdicția de circulație nocturnă

Ca atare, guvernul trec a hotărât să intre în vigoare interdicția de circulația nocturnă în provincia Retino, din Creta. Și au fost extinse restricţii în regiunile Chania şi Heraklion. Astfel, este interzisă circulaţia între orele 01:00 şi 06:00 dimineaţa. Pe de altă parte, și muzica este interzisă în localuri 24 de ore din 24.

S-a înregistrat cea mai ridicată cifră din aprilie

Doar în ultimele 24 de ore în Grecia s-a înregistrat cea mai ridicată cifră de îmbolnăviri din luna aprilie. Dar și una dintre cele mai mari înregistrate de la începerea pandemiei. E vorba de 4.206 de noi cazuri. Multitudinea de cazuri a făcut ca paturile de la terapie intensivă să fie ocupate în proporție de 90%.

De când a început pandemia și până în acest moment, grecii au înregistrat 543.749 de cazuri. Până în acest moment, un procent de 58,5% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19. De asemenea, 55,2 %  din populație a fost vaccinată cu schema completă.

Cadrele didactice care nu vor să se vaccineze pot fi suspendate din funcție

Potrivit informațiilor oferite de Antena 3, cadrele didactice din Grecia care nu vor să se vaccineze au mari probleme. Unora li se taie salariul, iar alții pot fi chiar suspendate din funcție. Nu în ultimul rând, la domiciliu au fost distribuite teste pentru profesori, dar și pentru elevii cu vârste între 16 și 18 ani.

Sursă foto: cancan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre