Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete pentru vremea rece. Ce spuneți de o tartă de dovleac cu spanac și gorgonzola?

Rețete pentru vremea rece. Ce spuneți de o tartă de dovleac cu spanac și gorgonzola?
Toamna și iarna sunt unele dintre anotimpurile preferate ale scriitoarei Diana Henry, așa că o incursiune în cartea sa de bucate e tot ce aveți nevoie pentru a fi la înălțime. Gospodinele se dau în vânt după rețeta unei tarte de dovleac cu spanac și gorgonzola.

Când vremea rece bate la ușă, simțim nevoia să consumăm preparate culinare deosebite. Iată câteva rețete la înălțime. Vă face cu ochiul o tartă de dovleac cu spanac și gorgonzola?

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea tartă delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 225 g făină simplă (plus câteva linguri), 175 g unt, răcit și tăiat mărunt, sare de mare. Pentru umplutură: 450 g dovleac, ulei de măsline, 450 g spanac, 2 ouă mari, plus 1 gălbenuș de ou, 275 ml smântână, 50 g brânză parmezan, rasă fin, nucșoară proaspăt rasă, 200 g brânză gorgonzola, piper negru proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Faceți un aluat din făină, unt și un vârf de cuțit de sare. Amestecați foarte bine, adunând câtă puțină apă rece ca să se lege mai repede. Înfășurați în folie de aluminiu sau folie alimentară și introduceți la frigider pentru o jumătate de oră. Dați drumul la cuptor la 180 de grade Celsius.

Tartă cu spanac și gorgonzola. Sursă foto: independent.co.uk

Puneți spanacul într-o cratiță mare, acoperiți și rumeniți. Scurgeți bine și lăsați să se răcească și adăugați puțină nucșoară. Pregătiți o cremă din ouă, gălbenuș de ou, smântâna și parmezan și condimentați. Întindeți aluatul pe o suprafață tapetată ușor cu făină și împărțiți în așa fel încât să obțineți șase tarte.

Lăsați dovleacul la copt pentru 35 de minute

Puneți la congelator pentru un sfert de oră sau în frigider pentru o jumătate de oră. Înțepați fundul tartei cu o furculiță și coaceți la cuptor pentru zece minute. Tăiați dovleacul de sus în jos în felii și îndepărtați bucățile fibroase și semințele, apoi dați coaja jos. Pulpa de dovleac fie o tăiați bucățele mici, fie o radeți. Peste aluat întindeți spanacul, adăugați feliile de dovleac și puneți apoi gorgonzola. Ungeți cu ulei de măsline și puneți la copt timp de 35 de minute până se înmoaie.  Veți avea cea mai delicioasă tartă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre