Ca prim efect, căsătoriile între persoane de același gen vor trebui recunoscute și în România, iar cum acest lucru nu se întâmplă deja, Comisia Europeană ar trebui să ia măsuri împotriva țării noastre, dar și împotriva Ungariei și Poloniei „pentru încălcarea valorilor UE”, transmite Parlamentul european, după adoptarea unei rezoluții referitoare la drepturile persoanelor LGBTIQ în eurocomunitate.
Rezoluția referitoare la drepturile persoanelor LGBTIQ în UE a fost adoptată cu 387 voturi pentru, 161 împotrivă și 123 abțineri. Prin aceasta, Parlamentul European subliniază că cetățenii LGBTIQ ar trebui să își poată exercita pe deplin drepturile, inclusiv dreptul la liberă circulație, oriunde în Uniune, se arată într-un comunicat transmis de către Parlamentul European.
Căsătoriile între persoane de același gen vor trebui recunoscute
În plus, conform rezoluției, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate constituite într-un stat membru ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform. Deci, soții și partenerii de același sex ar trebui tratați în același mod ca și cei de sex opus, în toate țările membre. Căsătoriile gay sunt recunoscute în mai multe țări UE, printre care: Belgia, Malta, Luxemburg, Olanda, Suedia, Danemarca, Spania, Irlanda.
Ca urmare a hotărârii Curții Europene de Justiție, Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, în cazul în care guvernul nu actualizează legislația națională pentru a reflecta această hotărâre, solicită eurodeputații.
De asemenea, rezoluția îndeamnă toate țările UE să accepte ca părinți legali adulții menționați în certificatul de naștere al unui copil. Deputații doresc ca familiile LGBTIQ să aibă același drept la reîntregirea familiei ca și cuplurile de sex opus și familiile acestora. Pentru a se asigura că copiii nu devin apatrizi atunci când familiile lor se mută într-un alt stat membru, eurodeputații susțin că familiile ar trebui să beneficieze de același tratament în întreaga UE.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook