Simona Ionescu / Redactor Șef

Richard Gere aruncă bomba despre „Pretty Woman”. Scena celebră care nu trebuia să existe în film

Richard Gere aruncă bomba despre „Pretty Woman”. Scena celebră care nu trebuia să existe în film
„Pretty Woman”, filmul cu Richard Gere și Julia Roberts în rolurile principale, era foarte aproape să nu conțină o scenă celebră. Actorul a aruncat bomba și a povestit exact cum s-a ajuns la forma finală a peliculei.

Pretty Woman”, care a încasat 463,4 milioane de dolari la box office, spune povestea lui Vivian, o prostituată din Los Angeles, care este angajată de un om de afaceri bogat pentru a-l însoți la diverse evenimente pe parcursul unui weekend. Cei doi ajung să se îndrăgostească și să rămână împreună. 

Filmul i-a adus Juliei Roberts, în vârstă de 56 de ani, un premiu Golden Globe și o nominalizare la Premiile Oscar. Cu toate acestea, una dintre scenele celebre din film nu trebuia să existe, căci nu era în scenariu, iar Richard Gere a spus exact cum s-a ajuns să fie filmată. 

Scena pianului a fost improvizată 

Richard Gere, în vârstă acum de 75 de ani, a vorbit la o sesiune de curs la Festivalul de Film de la Veneția, duminică, unde a fost redată o scenă faimoasă din film, cu el și Julia Roberts la pian,  moment în care Gere a glumit spunând că cei doi „nu aveau chimie.”

„N-am mai văzut asta de mult timp. A fost o scenă sexy, sexy”, a adăugat el. Potrivit lui Gere, scena din filmul din 1990 a fost de fapt improvizată după o conversație între Gere și regizorul Garry Marshall.

Richard Gere a dezvăluit că scena pianului din Pretty Woman nu trebuia să existe, căci a fost total improvizată

„Aceasta nu a fost niciodată în scenariu”, a spus el. „Nu știam cum o vom folosi mai târziu. Până la urmă, a devenit esențială pentru film.”

Richard Gere a dezvoltat scena cu pianul 

În acea scenă, omul de afaceri bogat Edward Lewis cântă la pian într-un hotel, în mijlocul nopții, când Vivian Ward (Roberts) intră îmbrăcată într-un halat. Edward cere personalului să îi lase singuri, iar apoi încep să se sărute pe pian.

Richard Gere, în colaborare cu regizorul, au venit cu ideea scenei cu pianul, care a devenit un punct cheie al filmului Pretty Woman

„Garry mi-a spus: ‘Ce faci noaptea târziu într-un hotel?’ Iar eu am spus: ‘Ei bine, de obicei am jet lag (n.r. probleme cu diferența de fus orar după un zbor) și aș fi într-un hotel. Așa că stau treaz toată noaptea și, de obicei, e o sală de bal sau un bar undeva și găsesc un pian și cânt la pian’”, și-a amintit Gere. „El a spus: ‘Ei bine, hai să facem ceva cu asta.’”

Personajul lui Gere, prea simplu

„Așa că am improvizat practic această scenă, și el a spus: ‘Cântă ceva melancolic’”, a spus Gere. „Am început să cânt ceva melancolic care reflecta viața interioară a acestui personaj.”

La festival, Richard Gere — care, spre deosebire de Roberts, nu a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul său din „Pretty Woman” — a recunoscut că este de părere că personajul său a fost „criminal de subevaluat.”

„Era practic un costum și o coafură bună”, a conchis actorul. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre