Simona Ionescu / Redactor Șef

Campionul nostru la înot a intrat în lumea filmului. Lui Robert Glință i-a plăcut și vrea să continue

Campionul nostru la înot a intrat în lumea filmului. Lui Robert Glință i-a plăcut și vrea să continue
La începutul acestui an, campionul Robert Glință a suferit o accidentare serioasă și a decis să a venit momentul să se retragă.

Tânărul se ocupă serios de licență, dar a făcut și un lucru care l-a fascinat: a intrat în frumoasa lume a filmelor de animație.

Robert Glință a dublat vocea unui personaj desenat din „Elementar”, un film Disney și Pixar pentru prima dată și a fost extrem de încântat. Chiar dacă spune că a avut emoții, înotătorul nu ar spune nu unei alte propuneri de acest fel, chiar dacă înotul va rămâne mereu cea mai mare dragoste.

„Cu cât aș face mai mult, mi-aș da drumul”

„A fost pentru prima dată, am avut inhibiții, e clar. Pentru că abia îți dai drumul la voce.  Mi se pare rapid. Adică replicile au fost vreo 10, deci nu foarte multe. În rest, a fost interesant. Cu cât aș face mai mult, mi-aș da drumul și mi-ar fi mai ușor.

„Se ridică amândouă la nivelul de distracție și plăcere, în momentul în care sunt făcute”

Înotul este un sport foarte complex și, mai ales, la nivelul de înaltă performanță. Îți dedici tot timpul, energia. Toată viața se învârte în jurul performanței, așa că, din punct de vedere al efortului, nu se compară dublajul cu efortul, cu înotul. Dar, când vine vorba de competiție, cu siguranță, se ridică amândouă la nivelul de distracție și plăcere, în momentul în care sunt făcute.

Robert Glință s-a reprofilat

„Voi ieși cu carnet de antrenor”

M-am retras, la începutul anului, în urma unei accidentări. Chiar acum îmi pregătesc finalizarea licenței, la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport. Sport şi performanţă motrică. Voi ieși cu carnet de antrenor și, acum, toată cariera, experiențele și cunoștințele pe care le-am adunat de-a lungul întregii mele vieți mă recomandă cel mai mult, fară doar și poate, pe poziția de antrenor pe marginea bazinului.

Cred că aș avea foarte multe de oferit, înapoi, sportului, de pe urma căruia eu am avut atât de multe de câștigat”, a spus campionul pentru Click.ro.

„Nu mă atrage atât de mult”

Deși are alură de actor și mulți l-ar vedea în această postură, Robert Glință e de părere că e mult mai util în sport. „Mi s-a mai spus lucrul ăsta, că mi s-ar potrivi foarte bine caracterul în actorie, dar nu mă atrage atât de mult, mai ales că știu, într-o asemenea profunzime, cu ce se mănâncă natația de înaltă performanță.

Și cred că utilitatea mea și satisfacția pe care mi-aș trage-o din această activitate de sport de înaltă performanță – chiar dacă din poziția de antrenor- ar fi mult mai mare decât satisfacția pe care mi-aș culege-o, personal, din film”, a mai spus acesta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre