Simona Ionescu / Redactor Șef

Românii mănâncă gunoaie. Patronii români își bat joc de clienți, fără să le pese că pot băga chiar și copii în spital – VIDEO

Românii mănâncă gunoaie. Patronii români își bat joc de clienți, fără să le pese că pot băga chiar și copii în spital – VIDEO
Imagini de coșmar au fost postate public de către șeful ANPC de la o firmă de catering din București. Mizerie cât cuprinde, gunoaie, mormane de vase nespălate, un tomberon în mijlocul bucătăriei și un frigider infect.

Bucătăria de coşmar de la „Oala lui Vio”. Mâncarea livrată clienţilor, preparată într-o mizerie cruntă, lângă un tomberon!

Acestea sunt doar câteva detalii șocante care se văd în filmare. O firmă de catering din București, prezentă pe toate aplicațiile de livrare, prepara mâncarea în condiții greu de descris, într-un beci insalubru care l-a lăsat șocat chiar și pe șeful ANPC. „Mulțumim celui care ne-a scris în online! Amendă și închis!”, a scris Horia Constantinescu pe TikTok, distribuind și imagini filmate în „bucătăria” respectivă.

@horiaconstantinescuanpcMultumim celui care ne-a scris in online! Amenda si INCHIS!♬ original sound – Horia Constantinescu


„Dumnezeule! „Oala lui Vio” – Catering. Se găsește pe toate aplicațiile de livrare. DEZASTRU!”, a scris Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

Imaginile care se văd sunt inimaginabile. Într-o mizerie cruntă se gătea, iar mâncarea erau livrată clienților prin curier. În imaginile postate se pot observa gunoaie, vase murdare, alimente ținute în condiții improprii și un tomberon în mijlocul bucătăriei. Clineții care au urmărit postarea s-au îngrozit și au trimis mesaje în care au povestit că au comandat mâncare din locația respectivă, fără să știe în ce condiții se gătesc alimentele.

Inspectorii ANPC au controlat, zilele trecute, „Oala lui Vio”, o firmă care vinde mâncare cu ajutorul aplicațiilor de livrare, unde s-a găsit un „dezastru”.

Fiind o mâncare gătită și recomandată ca fiind extrem de bună pe multe bloguri culinare, părinții cu joburi solicitante apelau la această firmă pentru a-și hrănii micuții. Prețurile erau, de asemenea, piperate – fapt care i-a făcut pe mulți să creadă că produsele de la „Oala lui Vio” sunt de calitate superioară.

Alte astfel de „restaurante”:

BUCĂTĂRIE ÎN TOALETĂ!

@horiaconstantinescuanpcAsa inteleg unii sa va respecte! Gatind cu toaleta in bucatarie!♬ original sound – Horia Constantinescu


Tone de carne expirată pe litoral

Aceasta nu este însă singura supriză de la comercianţii de mâncare. Recent, la un control pe litoral, oamenii legii au descoperit tone de carne expirată de trei ani. Acestea erau preparate pentru turiştii de la mare. Pe 6 august 2022, tone de alimente expirate au fost descoperite în Costineşti la un singur operator economic ce avea mai multe puncte de lucru. Şeful Protecţiei Consumatorilor spune că nu a mai văzut aşa ceva.

@horiaconstantinescuanpcCând nu te preocupă altceva decât să faci bani cu orice preț se ajunge la punerea în pericol a sănătății consumatorilor ceea ce reprezintă o faptă penală♬ original sound – Horia Constantinescu


„A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costineşti. Informaţiile pe care le primisem şi noi şi colegii noştri legate de punerea pe piaţă a unor produse în afara termenului de durabilitate minimală s-au confirmat. Au fost găsite cantităţi importante de carne, de mirodenii, de murături, de multe materii prime în afara termenului de durabilitate minimală, asta însemnând câţiva ani, chiar dacă la mirodenii vorbim de trei, patru ani şi la produsele din carne putem vorbi de 2-3 ani de când ieşiseră în afara termenului de consum”, a afirmat Horia Constantinescu.

El a menţionat că în activitatea sa de cinci ani de comisar ANPC nu a mai întâlnit vreodată nereguli de un asemenea nivel.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre