Gospodinele au acum ocazia să prepare un sos de roșii pe măsura așteptărilor, urmând sfaturile bucătarilor din Italia. Va ieși mai mult ca cel de la restaurant, iar prietenii și familia vor fi mai fericiți ca niciodată că au mâncat o asemenea bunătate.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti sosul de roșii care va surprinde pe toată lumea, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 400 g roșii decojite, 1 ceapă, 2 linguri cu ulei de măsline, 2 căței de usturoi, 2 linguri cu oțet balsamic, 1/2 linguriță cu sare, piper, 1/2 linguriță cu zahăr, oregano, busuioc, 1 foaie de dafin.
Mod de preparare
Curățați bine ceapa și usturoiul, spălați, curățați și legumele, spălați și tăiați-le în cubulețe. Puneți apoi într-o tigaie alături de uleiul de măsline și puțină sare. Se vor lăsa la călit timp de câteva minute, apoi se vor pune și roșiile, care în prealabil au fost decojite și tăiate în cubulețe. Adăugați piper, oregano, busuioc uscat și o, frunză de dafin.
Introduceți sosul în blender pentru o consistență fină
Atenție! Pentru a nu risca ca sosul să se lipească, e bine să amestecați frecvent. Pentru ca aciditatea roșiilor să fie redusă, se recomandă să puneți oțet balsamic și zahăr. Pentru ca sosul de roșii să fie preparat ca la carte, bucătarii spun că trebuie lăsat pe foc timp de o jumătate de oră. După ce va fi gata, se lasă la răcit.
Dacă doriți să aibă o consistență mult mai fină, introduceți sosul într-un blender. Veți obține cel mai minunat sos de roșii care, va da unei porții de pizza un gust ieșit din comun. Se prepară foarte repede și veți repeta experiența ori de câte ori simțiți nevoia de ceva bun.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook