Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a anunțat culoarea anului 2024. Nuanța e deosebită, ca de șerbet

S-a anunțat culoarea anului 2024. Nuanța e deosebită, ca de șerbet
Compania Pantone, principala autoritate globală în materie de culori, a anunțat culoarea anului pentru 2024. Nuanța dulce seamănă cu șerbetul.

Pantone a dezvăluit culoarea anului 2024. E vorba de Peach Fuzz, o nuanță dulce, un portocaliu blând care aduce cu un șerbet de piersici sau un puf de piersică. Total diferită de culoarea anului 2023, care a fost Viva Magenta, un roșu crimson îndrăzneț și dramatic. Noua culoare trebuie să fie „o nuanță de piersică moale, plină de compasiune și de grijă, care transmite bunătatea sufletească”, afirmă Pantone în anunțul de prezentare.

Trăim într-o perioadă plină de agitație și controverse, iar culoarea catifelată și pastelată, ca un șerbet sau ca un puf de piersici, este răspunsul brandului la acest lucru. Noua culoare, un amestec de portocaliu cu roz, conturează liniștea și speranța unui viitor mai optimist.

„Culoarea este una a cărei îmbrățișare caldă și primitoare transmite un mesaj de compasiune”

„Observăm o atenție sporită acordată comunității și oameni din întreaga lume care își regândesc modul în care doresc să trăiască și evaluează ceea ce este important – și anume confortul de a fi aproape de cei pe care îi iubim. Culoarea este una a cărei îmbrățișare caldă și primitoare transmite un mesaj de compasiune și a cărei sensibilitate confortabilă aduce oamenii împreună și îmbogățește sufletul. Trebuie să fim de acord – are o aură hrănitoare și liniștitoare, cu siguranță”, a declarat unul din șefii companiei.

Pantone a ales culoarea anului 2024. Sursă foto: www.realsimple.com

La rândul său, Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute a arătat că „o idee de culoare, la fel de mult ca un sentiment, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz ne trezește simțurile la prezența reconfortantă a tactilității și a căldurii de cocon”.

Culoarea va fi în trend pentru haine, păr, manechiură, poșete și pantofi.

Cum selectează Pantone culoarea anului

Reprezentanții Pantone au spus că pentru nuanța din 2024, au început să își facă temele foarte devreme în 2023. În ceea ce privește modul în care selectează culoarea, Pantone studiază tot ce este în trend, dar se fac și o mulțime de studii de asociere între culori și cuvinte pentru a lua decizia finală. Programul lor „Culoarea anului” funcționează de 25 de ani. Prima culoare anunțată de Pantone în anul 1999 a fost „Cerulean Blue”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre