Medicul are 26 de ani și a făcut mărturisiri despre cum se simte după ce a și-a făcut vaccinul de la Pfizer, care este utilizat în campania de vaccinare din Marea Britanie.
„Salut! Sunt medic rezident în UK (Birmingham) și tocmai am primit prima doză de vaccin anti-COVID (kit-ul Pfizer). M-am gândit că un AMA ar fi util dacă aveți întrebări”, a postat medicul.
S-a vaccinat pentru a doua doză de vaccin
Medicul a arătat și actul doveditor că și-a făcut vaccinul. Acesta a răspuns la peste 300 de întrebări ale oamenilor curioși să afle despre acest vaccin. Mai ales că el s-a vaccinat suferind de astm și atopie, iar în lunile aprilie și mai a fost bolnav de COVID-19. În data de 9 ianuarie este programat pentru cea de-a doua doză de vaccin.
„Au trecut cam 36 de ore. Am numai o ușoară durere locală în umăr unde mi s-a făcut injecția”, a detaliat medicul primele efecte.
Șocul anafilactic este o reacție adversă, gravă, a vaccinului. Medicul a explicat detaliat ce efecte secundare poate avea vaccinul.
„Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic, nu s-au înregistrat cazuri de șoc anafilactic la acest vaccin și este destul de puțin probabil să apară efecte adverse atât de serioase, având în vedere natura vaccinului. Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri în rândul staff-ului medical de reacții moderat severe (reacții anafilactoide), însă aceste persoane erau cunoscute să fi avut reacții alergice la vaccinuri în trecut. De exemplu în cazul astmului (și eu am astm) o formă gravă ar însemna multiple spitalizări pentru episoade grave, șederi în spital la terapie intensivă datorate astmului etc. Eu sunt o persoană cu atopie (multiple alergii la mai multe lucruri, printre care și ambrozie) și nu am avut niciun fel de reacție alergică sau înrăutățire a alergiilor pe care le am”, a mai spus acesta.
Președintele Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. Partidele n-au fost în stare să-l convingă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook