Simona Ionescu / Redactor Șef

Sărbătoare mare, mâine: Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Rugăciunea care face minuni

Sărbătoare mare, mâine: Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Rugăciunea care face minuni
Prima mare sărbătoare din Postul Crăciunului, Intrarea în biserică a Maicii Domnului, este un moment important pentru creștini. Ce rugăciune trebuie să citiți în această zi pentru a vă împlini o mare dorință.

Cunoscută ca și Vovidenie, Intrarea în biserică a Maicii Domnului se cinstește de toți credincioșii așa cum se cuvine. Prin tradiții păstrate din vechime, iar cine are nevoie de o minune în viață, să citească această rugăciune foarte puternică.

„Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre”

”O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre.

Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

„Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor”

Intrarea Maicii Domnului în Biserică Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune.

Intrarea în biserică a Maicii Domnului, sărbătorită cu evlavie de toți credincioșii

Asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

„Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii”

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru.

Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Ce semnifică Intrarea Maicii Domnului în biserică

Această sărbătoare vorbește despre momentul în care Fecioara Maria, de doar trei ani, a fost dusă la Templul din Ierusalim de părinții săi, Ioachim și Ana. Ei au promis Domnului că dacă vor fi binecuvântați cu un copil, îl vor închina lui Dumnezeu. Fecioara Maria a rămas la templu timp de 12 ani, până când Arhanghelul Gavriil a vestit-o că-l va naște pe Mântuitorul lumii. Preacurata s-a logodit cu Iosif, care a fost martor la minunea dumnezeiască.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre