Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal fără precedent. Celebra Celine Dion, acuzată de plagiat

Scandal fără precedent. Celebra Celine Dion, acuzată de plagiat
Superstarul canadian Celine Dion a uimit lumea când a cântat Hymne a L'amour (Imnul iubirii) la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024. Acum este acuzată de plagiat.

Ziarul francez de Liberation a stârnit zvonuri vineri, raportând că mai multe persoane din industria muzicală au confirmat că performanța lui Celine Dion din 26 iulie nu a fost live, fiind acuzată de plagiat.

Prestația lui Celine Dion ar fi fost înregistrată

Celine Dion a fost implicată într-o controversă legată de mimică, după ce interpretarea sa „live” de la deschiderea Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris a fost considerată a fi înregistrată.

În vârstă de 56 de ani, cântăreața a interpretat Hymne a L’amour (Imnul iubirii) în fața Turnului Eiffel, prestație pe care chiar președintele Emmanuel Macron a numit-o „punctul culminant emoțional” al jocurilor.

„Ceea ce am auzit la televizor a fost o redare corectată”, a declarat Etienne Guereau, compozitor și interpret pentru Liberation.

„A fost 100% playback”

La rândul său, un inginer de sunt care a vrut să-și păstreze anonimatul a transmisei presei franceze că „a fost 100% playback, se poate auzi de la primele note”. Și muzicianul cunoscut sub numele de Wings of Pegasus a pus paie pe foc.

Acesta a subliniat că repetiția și interpretarea reală au sunat identic, infirmând posibilitatea ca ambele să fi fost live din cauza variațiilor naturale din interpretările live.

Spectacolul olimpic a fost gândit ca o revenire triumfală pentru Celine Dion, care luptă împotriva bolii de care suferă.

„Regina Celine s-a întors”

După prestația cântăreței, mii de fani s-au adunat pe rețelele de socializare pentru a o lăuda pe Celine. Un fan a exclamat: „Sunt foarte emoționat de prestația lui Celine, pur și simplu wow.”

Iar altul a spus că este entuziasmat pentru că „Regina Celine s-a întors și sună fantastic”. Peste 100.000 de persoane au cumpărat bilete pentru a asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, cele mai bune locuri având un preț de peste 2.500 de lire sterline.

Oficialii evenimentului păstrează tăcerea cu privire la acuzațiile din ce în ce mai numeroase aduse lui Celine Dion. 

„Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel”

În 2022, Celine Dion a dezvăluit că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide, care provoacă rigiditate musculară și spasme. Vedeta a mărturisit ulterior că va face tot ce îi va sta în putință să revină pe scenă „chiar dacă va trebui să mă târăsc”.  „Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel”, a mărturisit diva.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri