Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal fără precedent între Marina Almășan și TVR. „Știu că în spatele acestor lucruri se ascunde cu totul altceva”

Scandal fără precedent între Marina Almășan și TVR. „Știu că în spatele acestor lucruri se ascunde cu totul altceva”
Considerată cea mai longevivă vedetă tv, Marina Almășan nu acceptă să fie călcată în picioare. Vedeta le-a arătat celor din TVR cine e șeful.

Scandalul e în floare între TVR și Marina Almășan. Povestea a început după ce televiziunea a fost somată că într-o emisiune a Marinei a fost interpretată o melodie satirică care a deranjat anumite persoane.

Marina Almășan este cu atât mai supărată cu cât emisiunea a fost înregistrată, iar conducerea TVR a aprobat să fie difuzată, fără a tăia acea parte la montaj. Prezentatoarea spune că nu acceptă ca după 33 de ani de carieră să-i fie știrbită imaginea și a dat televiziunea în judecată. Ea a menționat, de asemenea, că ar fi ceva necurat la mijloc.

Marina Almășan nu acceptă să fie călcată în picioare

„Nimănui nu i-a putut trece prin cap că cineva (autorul reclamației ) va fi scandalizat de așa ceva”

„Da, emisiunea mea de anul trecut, ca și toate celelalte, a intrat pe post având toate aprobările legale din partea conducerii TVR. Și mă bucur că toți cei ce au vizionat-o – persoane de bună credință – au considerat că  această melodie satirică, plasată într-o dezbatere educativă dintr-o emisiune de divertisment, nu face decât să accentueze și mai mult demersul nostru educativ.

Conform DEX, satira (gen care, din câte știu, nu a fost interzis, prin lege, în România) este definită ca fiind o  scriere în versuri sau în proză, în care sunt criticate defecte morale ale oamenilor sau aspecte negative ale societății, cu intenții moralizatoare. Fix asta a fost și intenția melodiei lui Daniel Iancu. Nimănui nu i-a putut trece prin cap că cineva (autorul reclamației ) va fi scandalizat de așa ceva.

„Am fost îndemnată să acționez în justiție TVR”

Și, mai mult, că CNA îi va da câștig de cauză, sancționând TVR. De altfel, pentru întreaga atmosferă creată ulterior în jurul meu, am fost îndemnată să acționez în justiție TVR, pentru prejudiciul  de imagine adus persoanei mele și discut acest lucru cu avocații MediaSind. Știu că în spatele acestor lucruri se ascunde cu totul altceva. Voi reveni curând asupra acestui subiect.

Vedeta a dat în judecată TVR

„Eu nu mă mai aștept demult ca TVR să-și apere profesioniștii”

Am înțeles, bunăoară, de la niște colegi că ar fi apărut în presă titluri de genul: TVR își cere public scuze pentru situația creată… Scuze?!? Pentru ce scuze?!? Cred că n-au înțeles bine colegii mei. Cred că scuzele nu se refereau la piesa lui Daniel Iancu, ci, eventual, la cea de  la Eurovision și cu care ne-am făcut de râs la nivel european!

Eu nu mă mai aștept demult ca TVR să-și apere profesioniștii (dovadă exodul continuu de oameni valoroși ai TVR-ului către alte posturi). Dar vreau să fie măcar corect. Mai ales cu oameni care și-au dovedit loialitatea, timp de decenii”, a declarat Marina Almășan pentru Cancan.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre