Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal în Anglia din cauza portretului regelui Charles. „O risipă rușinoasă de bani”

Scandal în Anglia din cauza portretului regelui Charles. „O risipă rușinoasă de bani”
Un nou portret oficial al regelui Charles a fost dezvăluit, după ce două consilii din Irlanda de Nord au votat pentru respingerea acestuia. Scandalul e în toi.

Noul portret al regelui Charles va fi atârnat în clădirile publice din Marea Britanie, ca parte a unui program controversat de opt milioane de lire sterline finanțat de guvern. A și început scandalul din cauza portretului.

Portretul este făcut de fotograful care a făcut și pozele de la nunta lui Charles și a Camillei

Un nou portret oficial al regelui a fost dezvăluit, creat pentru a fi atârnat în clădirile publice din Marea Britanie, în cadrul unui program de opt milioane de lire sterline finanțat de guvern. Regele Charles este înfățișat în ținută regală în interiorul Castelului Windsor, purtând uniforma sa de amiral al Flotei Marinei Regale și multe medalii și decorații oficiale.

Monarhul a fost surprins anul trecut de fotograful Hugo Burnand, care a realizat și portretele de încoronare a regelui și reginei și fotografiile de la nunta lor din 2005. Un Charles cu un aer serios se află în Marele Coridor al reședinței regale, în timp ce își odihnește mâna dreaptă pe mănușile sale albe imaculate pe o masă antică și apucă o sabie în mâna stângă. Același fotograf a realizat și portretele oficiale ale prințului William și ale lui Kate Middleton în ziua nunții lor din 2011.

Portretul regelui Charles care a iscat scandal

Noul portret al regelui Charles poate fi atârnat alături de orice portrete anterioare ale reginei Elisabeta

„Aderarea Majestății Sale Regele a marcat un nou capitol în povestea noastră națională. Afișarea acestui nou portret va servi ca o reamintire pentru noi toți a exemplului dat de cel mai înalt funcționar public al nostru și sper că cât mai multe organizații eligibile vor dori să continue această mândră tradiție britanică și să onoreze domnia regelui nostru”, a declarat vicepremierul Oliver Dowden în declarația oficială a Biroului Cabinetului.

Noul portret al regelui Charles poate fi atârnat alături de orice portrete anterioare ale reginei Elisabeta pe care clădirea publică le-ar putea avea, relatează BBC. Există mai multe portrete ale defunctei regine pentru clădirile publice, deoarece domnia ei s-a întins pe durata a șapte decenii. Oficiile ale căror cereri vor fi acceptate vor primi gratuit o copie a fotografiei în format A3, înrămate în stejar.

„Trebuie să renunțe la această schemă și să direcționeze banii acolo unde este cu adevărat nevoie de ei”

Dar grupul de campanie antimonarhie Republic a catalogat inițiativa drept o „risipă rușinoasă de bani” atunci când a fost anunțată înaintea încoronării de anul trecut. „Am fost foarte încântat de această decizie: „Într-un moment în care majoritatea consiliilor locale cresc taxele și reduc serviciile publice, când școlile și spitalele se luptă, să cheltuim chiar și 1 liră sterlină pe această prostie ar fi prea mult.

Guvernul și-a pierdut mințile dacă va crede că oamenii vor ca banii lor să fie cheltuiți pe poze cu Charles. Trebuie să renunțe la această schemă și să direcționeze banii acolo unde este cu adevărat nevoie de ei”, a declarat Graham Smith, director executiv al Republic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre