Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal uriaș în modă. Unul din moguli, acuzat de viol și comportament sexual inadecvat

Scandal uriaș în modă. Unul din moguli, acuzat de viol și comportament sexual inadecvat
Alte șapte modele îl acuză pe fostul șef al agenției Elite, Gérald Marie, de abateri de natură sexuală, în timp ce una chiar îl numește „Harvey Weinstein al industriei modei”. Dezvăluirile apar în urma unor acuzații similare care au avut loc la începutul acestui an.

Mai multe presupuse victime s-au prezentat în fața procurorilor care anchetează acuzațiile aduse împotriva magnatului francez din domeniul modei. Marie nu a comentat ultimele acuzații făcute de modelele feminine, dar omul de afaceri în vârstă de 70 de ani a negat cu tărie acuzațiile anterioare care l-au incriminat. Gérald Marie a fost soțul supermodelului Linda Evangelista.

Alte șapte modele s-au prezentat pentru a-l acuza pe Gérald Marie de Gérald Marie , pe măsură ce controversa în jurul fostului șef al celebrei agenții de modele continuă să crească.

Primele acuzații de abateri sexuale, la începutul anului

Procurorii francezi au dezvăluit la începutul acestui an că cercetează acuzațiile de viol, inclusiv asupra unei minore, fiind vizat unul dintre cei mai puternici bărbați din industria modei, Gérald Marie.

Nouă femei au depus, inițial, acuzații de abatere sexuală împotriva lui Marie, în vârstă de 70 de ani. Acum, alte șapte au lansat noi acuze împotriva mogulului modei. Bărbatul nu a comentat aceste acuzații și a negat cu tărie acuzațiile anterioare, despre care se spune că ar fi avut loc în anii 1980 și 1990, inclusiv în perioada în care era căsătorit cu Linda Evangelista. Acuzațiile includ și viol asupra unui model care avea atunci 15 ani.

Cum pedepsea Marie modelele care nu îi cedau

Laurie Marsden, un fost model care lucrează acum în Australia ca psihoterapeut, este una dintre noile presupuse victime, susținând că a fost agresată sexual de Marie în capitala Franței când avea vârsta de 19 ani. Aceasta a lucrat ca model pentru agenția lui Marie, Paris Planning, care, ulterior a fuzionat cu Gérald Marie .

După fuziunea agențiilor, Marie a devenit președintele european al Elite Model, la sfârșitul anilor 1990, și a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din lume, inclusiv Cindy Crawford și Naomi Campbell. În prezent, Elite World Group a încercat să se distanțeze de presupusele acuzații de abuz din trecut aduse fostului președinte.

Marsden a povestit pentru „The Guardian” cum Marie i-a spus că o va face starul unei petreceri private de lux, în 1982, înainte de a se arunca asupra ei când a ieșit dintr-o baie, susținând că „el m-a împins apoi pe un pat într-o cameră adiacentă”.

Ea a descris că bărbatul s-a lăsat cu tot corpul asupra ei, a atins-o pe tot corpul ei și că atunci când i-a spus să se oprească, el a continuat și a putut să scape doar răsucindu-se și alunecând de pe pat. După acest incident și refuzul ei, fostul model povestește că Gérald Marie i-a anulat contractele cu revista Elle care se aflau în curs de desfășurare, și, mai mult decât atât, i-a spus că astfel o pedepsește pentru refuzul avansurilor sale.

Marie hărțuia aproape toate modelele

Lesa Amoore, un alt fost model de top, a susținut că a fost hărțuită și agresată sexual de mai multe ori pe parcursul celor trei ani cât s-a aflat sub contract la Elite, inclusiv o dată în care a susținut că Marie i-a prins încheieturile și a împins-o la un perete în timp ce se aflau pe o stradă din Paris și că a trebuit să îngenuncheze în zona inghinală pentru a scăpa. Ea a susținut, de asemenea, că bărbatul a venit la apartamentul ei, la miezul nopții și ea a refuzat cererile lui de a fi lăsat să intre.

Emily Mott este un alt model care susține că a fost atacată după ce a ajutat-o ​​pe iubita lui Marie, Lina Evangelista, să se mute în apartamentul său. Modelul din New York susține că magnatul s-a năpustit asupra ei și a încercat să o „sărute” și „să o împingă” pe un pat, dar a spus că este „recunoscătoare” că a avut „puterea să-l împingă”.

Ce spune acum fosta soție, Linda Evangelista

În niciuna din declarații nu se sugerează că Evangelista ar fi fost conștientă de comportamentul fostului ei soț. Luna trecută, supermodelul a lăudat „curajul și puterea” femeilor care i-au acuzat fostul soț de abatere sexuală și viol.

Modelele Catherine Donaldson, Karen Howarth, Jennifer Peres și Serene Cicora – care au fost colege la Elite în aceeași perioadă – au făcut, de asemenea, reclamații împotriva gigantului din industrie. Mai mult, Seren Cicora l-a numit pe acesta „Harvey Weinstein al industriei modei”. Donaldson a adăugat: „Ceea ce făcea era la vedere”.

Sursa foto: Instagram

Stela Popescu, de la un copil sărman, la o mare vedetă și artistă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre