Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretele întunecate ale divorțului dintre Mihaela Rădulescu și primul ei soț. Bărbatul a murit în acest weekend

Secretele întunecate ale divorțului dintre Mihaela Rădulescu și primul ei soț. Bărbatul a murit în acest weekend
La doar 56 de ani, Bogdan Rădulescu, primul soț al celebrei dive de Monaco, Mihaela Rădulescu, a plecat într-o lume mai bună.

Bărbatul, absolvent de IEFSA și practicant al canotajului s-a îmbolnăvit de o afecțiune pulmonară și nu a mai putut fi salvat, deși a cheltuit pentru tratament ultimii săi bani.

A fost ajutat până la sfârșit de câțiva prieteni. Pe ultimul drum tot de aceștia a condus. N-a venit nici mama sa, care are probleme de sănătate, nici fosta soție, care-i poartă încă numele, Mihaela Rădulescu.

Poveste de dragoste cu final neașteptat

Doi ani a stat celebra prezentatoare cu Bogdan Rădulescu, apoi cei doi și-au spus adio. Au divorțat, iar Mihaela a păstrat numele de familie al fostului soț. O perioadă se pare că cei doi au rămas în relații bune, dar în ultimii ani nu și-au mai vorbit deloc.

În 2009, când Mihaela începuse divorțul de Elan Schwartzenberg, Bogdan Rădulescu a aruncat bomba: el și prezentatoare nu ar fi divorțați, pentru că nu are nici un act în acest sens. Avocatul său a început cercetările, dar nici la starea civilă nu era vreun act doveditor. Bogdan a dorit să-i dea numele înapoi și a deschis proces.

Bogdan Rădulescu, fostul soț al Mihaelei Rădulescu, a murit

„N-am primit acasă nici o citaţie, nici o hotărâre măcar, din partea nici unei instanţe”

„Vreau să renunţe la numele pe care mi-l poartă încă şi să-mi dovedească şi mie că actele de divorţ chiar există. Aşa a zis atunci, când ne-am despărţit, că se ocupă ea de tot. Şi crezi că nu s-a ocupat? Eu aşa zic, atât timp cât n-am primit acasă nici o citaţie, nici o hotărâre măcar, din partea nici unei instanţe.

În acea perioadă, la începutul anilor 90, stăteam cu ai mei şi am avut în buletin foarte mult timp acelaşi domiciliu. Tocmai de aceea, e inexplicabil ca atâţia ani eu să nu primesc nici o decizie sau informare oficială despre divorţul nostru. Care nu cred că s-a pronunţat!

„Avocatul meu a cercetat minuţios arhiva existentă la Starea Civilă, dar nu a găsit nimic. Nimic, niciun act oficial, nicio dovadă”

Înainte să pornesc acţiunea în instanţă împotriva Mihaelei, avocatul meu, domnul Nedelcu, un specialist în asemenea cazuri, a cercetat minuţios arhiva existentă la Starea Civilă, dar nu a găsit nimic. Nimic, niciun act oficial, nicio dovadă care să ateste că Mihaela a divorţat de mine! Şi-atunci, eu ce să înţeleg din asta?

Mihaela Rădulescu n-a fost la înmormântarea fostului soț

Că nu există acte că am fi divorţaţi! (…) Mihaela a încetat să mai discute cu mine. Mai dă câteodată doar SMS-uri cu diverse reproşuri, că acum a ajuns prea mare ca să mai sune oamenii obişnuiţi. O recunosc ca reacţie, aşa era şi atunci când eram împreună”, a povestit bărbatul într-un interviu pentru Libertatea.

În 2010, judecătorii i-au dat Mihaelei câștig de cauză

Un an mai târziu, magistrații de la Judecătoria sectorului 1 au închis dosarul și au hotărât că prezentatoarea poate păstra numele de Rădulescu, respingând acțiunea lui Bogdan Rădulescu ca fiind inadmisibilă. Bărbatul a fost șocat și a precizat că divorțul a fost unul ilegal, întocmit în absența lui.

„Doamna Rădulescu putea să depună sentința de divorț, dar n-a făcut-o, așa că nu am apucat să ne judecam… Dumneaei a câștigat pe procedură”, a declarat atunci avocatul lui Bogdan Radulescu, Petre Nedelcu, citat de Cancan. Prietenii lui Bogdan Rădulescu spun că au anunțat-o pe Mihaela despre moartea fostului său soț printr-un mesaj. Prezentatoarea n-a răspuns nici până în ziua de astăzi…

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre