Simona Ionescu / Redactor Șef

Serviciul secret american CIA și-a testat urmăritorii de pe Twitter. Câți au reușit să îl treacă?

Serviciul secret american CIA și-a testat urmăritorii de pe Twitter. Câți au reușit să îl treacă?
CIA (Agenția Centrală de Informații) a provocat utilizatorii de social media să identifice diferența dintre două fotografii, ca un test al abilităților de observație.

CIA a lansat o provocare în mediul online pentru a testa dacă oamenii au abilitățile unui investigator. Doar cele mai înțelepte minți reușesc să treacă prin procesul de selecție pentru Agenția Centrală de Informații din Statele Unite, care are sarcina de a culege și analiza informații de securitate din întreaga lume.

Găsiți diferențele

Pe contul oficial de Twitter al CIA au fost postate două fotografii ale aceleiași scene, provocând utilizatorii să identifice zece mici diferențe între acestea. În timp ce unii încercau să găsească deosebirile, alții au descoperit că este o întrebare capcană.

„Puneți la încercare abilitățile de observare. Puteți observa cele 10 diferențe din fotografia de mai jos? Reveniți mâine pentru a vedea dacă le-ați găsit pe toate”, au spus cei de la Agenția Centrală de Informații în descrierea fotografiilor.

Mulți utilizatori ai platformei au încercat și nu au reușit să găsească zece deosebiri. Unele dintre diferențele mai evidente includ un bărbat care nu poartă un rucsac, o persoană dispărută, o șină de siguranță care a fost îndepărtată și o mașină care își schimbă culoarea. Detaliile mai mici pe care oamenii le-au ratat includeau un bec care se stingea și un mic detaliu auriu care apărea pe o clădire din fundal.

Internauții cu ochi de vultur au văzut capcana

Cu toate acestea, atunci când Agenția Centrală de Informații a dezvăluit răspunsurile, utilizatorii Twitter au observat două detalii suplimentare, comentând: „sunt mai mult de zece!”.

Cei cu ochi de vultur au găsit, de asemenea, o linie de vopsea care lipsea de pe arcada unui tunel din stânga și o insignă a fost adăugată la o mașină parcată în prim-planul imaginii.

„Câte ați găsit? Dacă sunt mai mult de zece diferențe, ați practicat un tradecraft (tehnici și metode utilizate în spionajul modern, utilizate în general ca parte a activității de evaluare a informațiilor) bun. Căutați întotdeauna oportunități de a afla mai multe”, au scris cei de la CIA într-o altă postare pe Twitter.

Testul s-a dovedit a fi prea ușor pentru unii, care au susținut că au finalizat provocarea în mai puțin de un minut. Tu cum te-ai descurcat?

SRI caută vorbitori de limbi străine, chiar și fără studii superioare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre