Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfântul Mina, 11 noiembrie. Ce să faceți dacă ați fost înșelați

Sfântul Mina, 11 noiembrie. Ce să faceți dacă ați fost înșelați
Pe 11 noiembrie, întreaga creștinătate îl prăznuiește pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi și cel care împlinește orice dorință. Ce tradiții trebuie respectate.

Ziua de 11 noiembrie este una cu mare însemnătate pentru toți credincioșii. Superstiții pentru a atrage dragostea.

Sfântul Mina, 11 noiembrie. Ce să faceți dacă ați fost înșelați

Potrivit credinței populare, în ziua de 11 noiembrie, nu doar cei păgubiți îl cinstesc pe sfântul Mina, ci și hoții, care se spune că sunt ajutați. Tot la sfântul Mina se roagă și cei nedreptățiți în procese, dar și persoanele care au pierdut un lucru drag. Tradiția spune ca de ziua sfântului Mina, fetele și femeile înșelate să meargă la biserică, să se roage și să aprindă lumânări pentru că vor întoarce dragostea pierdută a bărbaților.

Schimbă gândurile dușmanilor

Tot sfântul Mina este cel care se spune că schimbă gândurile dușmanilor, de aceea e important să vă rugați pentru cei care v-au făcut rău. Dar tot pe 11 noiembrie fetele nemăritate pregătesc sărindare și acatiste pentru a se căsători, dar și pentru a înlătura blestemele și farmecele.

Această rugăciune face minuni

Din cele mai vechi timpuri, în ziua sfântului Mina se citește această rugăciune, despre care se știe că e făcătoare de minuni. „O, Preasfinte și întru tot lăudate, Mare Mucenice Mina, și de minuni făcătorule. Primește această rugăciune de la mine nevrednicul robul tău.

Căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat, scap eu ticălosul și către sfânt chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinți mă rog ție: Vezi, Sfinte, paguba mea, vezi sărăcia și ticăloșia mea; vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu.

De aceea mă rog ție, Fericite și Sfinte Mina, grăbește-te de mă ajuta cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și mă sprijinește pe mine robul tău. Ia aminte la suspinele mele și nu mă trece cu vederea pe mine ticălosul și scârbitul. Că știu, Sfinte al lui Dumnezeu, că de ai și pătimit munci grele și chinuri înfricoșătoare de la cei fără de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferințe astăzi viețuiești luminat și ai aflat dar de Dumnezeu”.

Sursă foto: doxologia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre