Puiul pădurii, un zimbrișor extrem de frumos a fost în centrul atenției tuturor celor care s-au gândit ce nume să primească.
Simpaticul pui de zimbru din Codrii Neamțului a fost botezat. Nașii au păstrat tradiția
În urma unui concurs, o frumusețe de pui de zimbru din Codrii Neamțului va purta de acum încolo numele de Roberto. Ci care au participat la concurs au votat electronic, iar câștigătorii au fost premiați. A existat un criteriu de care toți participanții au ținut cont, numele zimbrișorului trebuia să înceapă cu particula RO, care reprezintă indicativul de țară al României.
Au participat 1030 de persoane, dar câștigătoare a fost Elena Chiriac, din comuna Vânători, Neamț. Alte nume care au intrat la concurs au fost Rondel, care a primit 866 de voturi, Rostar, Ronţăilă, Roger, Romanticul, Rouraș, Rozel, Rod, Roalert, Rotonel sau Roibu.
Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Zimbrul – zece ani de libertate”
„Cel mai votat a fost Roberto, «naşa» fiind Miruna Elena Chiriac. Mulţumiri tuturor celor care s-au implicat!“.
Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Zimbrul – zece ani de libertate», finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul Programului Spaţii Verzi, Componenta Arii Naturale Protejate, sesiunea 2022“, a comunicat PN Vânători.
Au fost botezați 12 exemplare de zimbri
Concursul a debutat în anul 2011, iar până în prezent au fost botezați 12 zimbrișori. E vorba de șapte băieți, care se numesc Românaşul, Rovin, Robur, Romaşcan, Ronică, Rovan şi Roborn şi cinci fete, respectiv Rozana, Rolinne, Roemi, Roltea şi Rovidenia.
Anul acesta a fost unul special, pentru că s-au împlinit zece ani de la prima punere în libertate a zimbrilor al Administrației Parcului Natural Vânători Neamț, care funcţionează în cadrul Romsilva – Direcţia Silvică Neamţ. În acest moment, pot fi văzuți în pădurile Neamţului 60 de exemplare de zimbri, iar 15 s-au născut în sălbăticie. La ediţia din 2019, zimbrul a fost botezat de un oficial de peste Prut, zimbrul femelă primind numele de Rovidenia.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook