Simona Ionescu / Redactor Șef

Singura unitate de pompieri, construită în ultimii 33 de ani, s-a deschis azi în Sectorul 4

Singura unitate de pompieri, construită în ultimii 33 de ani, s-a deschis azi în Sectorul 4
Miercuri, 13 septembrie 2023, a fost o zi specială pentru pompierii din București. A fost deschisă o unitate în sectorul 4 al Capitalei.

Bucurie mare pentru pompieri. Pe strada Perșani, în sectorul 4 al Capitalei, a fost deschisă o nouă unitate. Este prima construită după 33 de ani. Evenimentul a avut loc chiar de ziua pompierilor.

Primarul Daniel Băluță, prezent la evenimentul de deschidere a mărturisit că această unitate este menită să protejeze și să salveze viețile bucureștenilor.

Premierul Marcel Ciolacu a venit la inaugurare pentru că îl consideră pe Daniel Băluță cel mai bun primar al PSD

De asemenea, la deschidere a venit și premierul Marcel Ciolacu, care a amintit că noua unitate din Perșani va deservi atât pentru sudul Capitalei, cât și pentru o parte din județul Ilfov.

„Această unitate nu vine să facă altceva decât să realizeze un circuit integrat”

„Această unitate de pompieri nu este o investiţie singulară. În urmă cu câţiva ani, am realizat secţia de mari arşi la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, în urmă cu doar doi ani am finalizat Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Primarul Daniel Băluță, singurul edil care a construit ceva nou pentru pompieri

Iar această unitate nu vine să facă altceva decât să realizeze un circuit integrat, un circuit menit să protejeze viaţa şi să salveze viaţa. Dar, în mod evident, nu ne oprim aici, pentru că oamenii şi viaţa reprezintă principala noastră preocupare”, a declarat primarul Daniel Băluţă.

Altă veste bună de la primarul sectorului 4

Edilul sectorului 4 a dat și o altă veste bună, anunțând că vor începe lucrările și pentru o nouă maternitate, care va avea o capacitate de 178 de locuri. De asemenea, va fi deschis și un spital de stomatologie, iar în cartierul Tineretului va fi ridicată o altă unitate de pompieri.

„Într-un timp foarte scurt vom începe lucrările la o nouă maternitate în Sectorul 4, o maternitate cu o capacitate de 178 de locuri, împreună cu Spitalul de Pneumologie realizăm o nouă secţie, tot aici în Sectorul 4. Și, nu în ultimul rând, vom genera încă un pavilion de chirurgie pentru noul spital de stomatologie ce va fi deschis în maximum trei luni.

Asta nu este tot, pentru că vom avea în foarte scurt timp şi în cartierul Tineretului încă o unitate de pompieri, astfel încât gradul de siguranţă al oamenilor din Bucureşti să crească”, a specificat Daniel Băluță. La rândul său, Marcel Ciolacu a lăudat inițiativa primarului Băluță: „Timpii de intervenţie vor fi foarte reduşi din acest moment şi mă bucur mult că domnul primar de fapt are o viziune, se pare, care să nu deservească numai Sectorul 4, ci şi Sectorul 5”.

Mesajul lui Klaus Iohannis, de ziua pompierilor

De ziua pompierilor, care se sărbătorește pe data de 13 septembrie, președintele Klaus Iohannis a avut un mesaj pentru toți cei care „își desfășoară activitatea într-un mediu complex și periculos”.

„Celebrăm astăzi Ziua Pompierilor din România și aducem un omagiu pompierilor care au plătit tributul suprem în nobilele lor eforturi de a salva viețile celor aflați în situații de urgență.

Pompierii din România își desfășoară activitatea într-un mediu complex și periculos, expunându-se în mod constant pericolelor pentru a proteja viețile și bunurile cetățenilor. Războiul din Ucraina, condițiile meteorologice extreme și alte provocări recente, precum pandemia de COVID-19, au îngreunat capacitatea statelor membre ale Uniunii Europene de a se ajuta reciproc”.

„Ei sunt primii care răspund la apelurile de ajutor, intervenind în situații dificile și periculoase”

„Ziua Pompierilor ne oferă prilejul să ne exprimăm recunoștința și respectul față de acești eroi discreți, care rămân vigilenți în serviciul nostru, indiferent de circumstanțe. Ei sunt primii care răspund la apelurile de ajutor, intervenind în situații dificile și periculoase.

Fie că se confruntă cu flăcările unui incendiu devastator, fie că acționează în mijlocul unei furtuni dezlănțuite sau intervin în cazul unui accident grav, acești salvatori curajoși acționează fără ezitare, punând pe primul loc siguranța noastră. Demonstrează un curaj autentic, alimentat de dorința sinceră de a ajuta și de a proteja”, a fost mesajul președintelui României.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre