Simona Ionescu / Redactor Șef

Șoferul care a provocat accidentul mortal din 2 Mai era drogat. Anul trecut a fost judecat pentru deținere de stupefiante

Șoferul care a provocat accidentul mortal din 2 Mai era drogat. Anul trecut a fost judecat pentru deținere de stupefiante
Doi tineri au murit acum câteva zile în localitatea 2 Mai din Constanța. Un șofer drogat i-a lovit din plin și a plecat de la locul accidentului.

În urma nenorocirii din 2 Mai provocată de șoferul drogat, alți trei tineri au ajuns la spital cu răni grave din cauza impactului. Sursele spun că acesta ar fi consumat trei tipuri de droguri.

Potrivit unor informații obținute de Digi24, tânărul care a provocat accidentul de la 2 Mai s-a urcat drogat la volan. El ar fi făcut parte dintr-un grup de consumatori de droguri, iar pentru a-l salva, tatăl l-a dus în Olanda pentru a-l scăpa.

A fost prins cu droguri și judecat

O perioadă, băiatul a stat liniștit, dar s-a reîntors în țară cu tatăl său care urma să-și facă niște analizele și au reînceput problemele. El a mai fost cercetat de procurorii DIICOT pentru posesie de droguri, după ce a fost prins cu 0,7 grame de canabis.

Pentru că era o cantitate mică, și-a recunoscut fapta și a fost sincer cu oamenii legii, judecătorii au decis să-i dea o șansă și să închidă dosarul. În plus, el a mai avut mai multe reclamații la poliție ca urmare a petrecerilor zgomotoase pe care le organiza în București.

Avocata îi ține partea

Avocata tânărului drogat: „Plânge și îi pare rău”

Pe de altă parte, avocata tânărului Vlad Matei Pascu susține că acesta nu ar mai fi pus gura pe așa ceva până acum, când a primit droguri de la cineva la o petrecere în Vama Veche. Apărătoarea i-a luat apărarea și spune că acesta se căiește pentru fapta sa și plânge.

„Atitudinea lui e una de regret profund. E în stare de șoc. Plânge și îi pare rău, bineînțeles. Părinții încearcă să ia legătura cu familiile victimelor, pentru a le ajuta. Am înțeles că sunt două persoane vătămate la spital și urmează să ia legătura cu aceștia pentru a-i ajuta în vederea ușurării situației.

Nu este tipul de persoană care s-a vehiculat în zona online. Nu este fiu de beizadea, așa cum s-a vehiculat, părinții nu sunt oameni cu bani care nu au ce face cu ei și îi dau copilului să-și cumpere droguri”, a fost declarația avocatei Luminița Popescu.

Monica Tatoiu spune că s-a judecat cu tatăl șoferului ucigaș

„Tatăl său ne amenința că ne omoară”

În toată povestea tânărului care a luat viața a doi oameni în 2 Mai a intervenit și Monica Tatoiu, care susține că îl cunoaște pe băiat de când avea trei sau patru ani. Monica Tatoiu susține că îl cunoaște pe Vlad Matei Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai încă de când avea trei sau patru ani.

Afacerista a făcut o serie de dezvăluiri privind familia tânărului și despre cum acționează tatăl acestuia. „Îl știu de când era mic, avea 3-4 ani. Tatăl lui amenința că ne omoară, că ne face, că ne drege cu el de mână. Avea exact aceeași coafură, aceeași atitudine pe care o are copilul acum. Ne amenința pentru că îl împiedicam să pună mâna pe pepiniera Bucureștiului. Voiam să salvăm un parc, niște copaci, niște păsări”, a spus Tatoiu.

Procese cu tatăl băiatului

De asemenea, Monica Tatoiu susține că s-a judecat cu tatăl băiatului mai mulți ani și punctează faptul că acesta ar fi vinovat pentru comportamentul fiului său. În plus, afacerista spune că are toate documentele de la procese și poate dovedi. „Am trimis documente la spălarea banilor și nimeni nu s-a deranjat.

Tânărul a fost prins anul trecut cu droguri, judecat și condamnat

Nu ne punem întrebări că acești părinți au niște relații care îl vor salva pe acest copil de pușcărie? Și nu-i interesează de cei doi copii morți? Trăim într-o țară înfiorătoare. Acești oameni au ucis doi copii prin copilul lor și și-au ucis și copilul”, a spus Tatoiu.

Familia băiatului ar fi una înstărită

Monica Tatoiu a menționat și faptul că părinții lui Vlad o duc bine, iar tatăl său ar fi fost anchetat de DNA și condamnat. „Cum să spui că n-ai bani?? Ce concluzie pot să trag eu? Că cineva, undeva, îi protejează. Copilul a învățat la 19 ani că așa se trăiește în România când ai mama și tata protejați. Tatăl lui mă amenința și mă înjura pentru că am îndrăznit să nu-l las să pună mâna pe un parc.

Este domnul Pascu cu 17 milioane euro cash încasați în fața unui notar care, după o perioadă, a fost anchetat de DNA și condamnat. Banii au fost de la niște investitori din Sicilia, din Catania, unde probabil o să-l trimită și pe fi-su după ce-l scapă”, a declarat Monica Tatoiu pentru RTV.

A ucis doi oameni, iar alți trei se luptă pentru viață în spital

Ce spun martorii

Unul dintre martorii prezenți la accident, Darius Dumitru Bârzan susține că șoferul drogat conducea cu viteză foarte mare atunci când a intrat în cele două persoane care ulterior au decedat. „În dimineața zilei de ieri eram un grup de opt persoane, eu și încă șapte.

Ne-am strâns pentru a serba ziua unui prieten care astăzi a făcut 21 de ani. Noi veneam dinspre Vama Veche spre 2 Mai, unde aveam cazarea. Pe drum, circa 90%, circa 35 de minute pe jos am avut o porțiune pietonală, pe partea pe care a avut loc și accidentul. Mai aveam o porțiune de drum de Drum Național care nu era prevăzută cu trotuar. Partea carosabilă avea o bandă pe stânga, una pe dreapta.

„Noi am stat după marcajul continuu care se afla pe partea dreaptă. Care practic nu putea fi încălcat de conducătorii auto”

Iar pe banda din dreapta, de unde venea și șoferul care i-a ucis pe Roberta și pe Sebastian, era un marcaj continuu. Care în mod normal un conducător auto nu poate să o atingă sau să treacă de ea. Apoi această persoană a intrat în noi. Noi eram mai răsfirați ca grup. Erau trei băieți în față.

Nu au pățit nimic, noi eram cinci în spate, tot așa mai răsfirați. Dar pe o porțiune foarte mică. Pe noi ne-a lovit cu o viteză foarte mare. (…) S-a vehiculat prin presă, printr-o animație grafică, faptul că noi am stat pe partea carosabilă. Însă noi am stat după marcajul continuu care se afla pe partea dreaptă. Care practic nu putea fi încălcat de conducătorii auto. Noi am stat cât mai pe dreapta posibil ca să evităm o tragedie. Dar din păcate nu am putut.”, a mărturisit Darius.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre